Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 12. 2011,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ermin Šiljak NK Olimpija NK Olimpija Bojan Prašnikar

Četrtek, 22. 12. 2011, 13.59

8 let

Šiljak pri Olimpiji: Prašnikar je zmagovalec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji reprezentant Ermin Šiljak, ki je sredi devetdesetih let minulega stoletja blestel v dresu Olimpije, se vrača v ljubljanski klub. Tokrat v vlogi pomočnika trenerja Bojana Prašnikarja.

Po strategu Bojanu Prašnikarju, ki je na trenerskem stolčku nasledil Dušana Kosiča, prvi zimski okrepitvi, napadalcu Dejanu Djermanoviću, podaljšanem sodelovanju s prvim vratarjem Elvisom Džafićem ter vrnitvi nekdanjega kapetana Davida Kašnika s kratkega ''potepa'' v Sheffieldu, je vodstvo Olimpije predstavilo še eno novost. Del strokovnega štaba bo tudi nekdanji reprezentant, ki je največ zadetkov dosegal pod vodstvom Prašnikarja. Slednjemu bo po novem pomagal na klopi ''zeleno-belih'' ter okrepil strokovno vodstvo Ljubljančanov, ki ga sestavljata še Robert Englaro in trener vratarjev Andrej Kračman.

''Olimpija je že visoko, ni pa najvišje in zato je moj cilj, da jo še dvignemo. Imam priložnost in srečo, da bom sodeloval z najboljšim slovenskim trenerjem, ki je osvojil daleč največ lovorik pri nas. Ob njem se želim veliko naučiti, sem še na začetku svoje trenerske kariere, učimo in izpopolnjujemo pa se celo življenje. Zame je pomembno, da lahko še naprej sodelujem z Borutom Jarcem tudi pri reprezentanci do 19 let, s katero se želim prebiti na evropsko prvenstvo,'' je ob vrnitvi v vrste ''zmajev'' dejal Ermin Šiljak, ki je pred kratkim v Sarajevu storil resen korak v trenerski karieri, saj se je v njegovem žepu znašla diploma. Zaradi šolanja v prestolnici Bosne in Hercegovine ni podrobneje spremljal razpleta v jesenskem delu 1. SNL. ''Žal sem videl le dve oziroma tri tekme, saj sem bil bolj v tujini in se šolal. Zdaj sem z veseljem sprejel povabilo, da sodelujem s Prašnikarjem, s katerim se odlično razumem. On je zmagovalec, tudi sam sem po mentaliteti zmagovalec, zdaj moramo to prenesti še na igralce. Da postanejo najboljši. Če nam bodo igralci sledili, lahko dosežemo še veliko,'' dodaja četrti najboljši strelec reprezentance vseh časov, ki je v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2004 zadeval kot za stavo. Takrat je na selektorskem stolčku sedel prav Prašnikar, kar bi lahko predstavljalo dober obet za nadaljevanje sezone, od katere pričakuje vodstvo kluba bistveno več kot pa le tretje mesto in visok zaostanek za Mariborom.

''Zelo dobro se poznava. Šel je na pot trenerstva, interesi obeh so zelo podobni, tako da razmišljamo o dobrem sodelovanju,'' je po četrtkovem sestanku, ki je obrodil sadove, povedal Bojan Prašnikar. Poleg Šiljaka je imel v mislih še nekaj predlogov, po sestanku pa je hitro sprejel odločitev, da povabi v štab prav njega. ''Zelo rad sodelujem z ljudmi, ki imajo svoja razmišljanja, a se tudi znajo podrediti kolektivu. Zdaj bom imel dva pomočnika, kar pa ne bo nič nenavadnega, saj je ekipa sorazmerno mlada in bo potrebno veliko individualnega dela. Zato smo se odločili za tako potezo,'' je Sportalu zaupal trener Olimpije, ki v zaključku koledarskega leta zagnano razmišlja o okrepitvah. S športnim direktorjem Milenkom Ačimovićem je napravil načrt, seznam želja je napravljen, zimski prestopni rok pa naj bi potrdil, koliko bodo uresničljive.

Ne spreglejte