Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2009,
17.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 1. 2009, 17.48

8 let, 5 mesecev

S pripravami začela tudi Nafta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Tako kot že nekaj prvoligašev je tudi Nafta iz Lendave začela s pripravami na spomladanski del prvenstva.

Preglavice pa za zdaj povzročajo le neugodne vremenske razmere, zato se bodo 26. januarja podali za teden dni v Medžugorje.

Po uspešnem jesenskem delu prvenstva bodo za nogometaše Nafte v želji po podobnem nadaljevanju zelo pomembne priprave pred nadaljevanjem prvenstva, ki so začele danes. Ker trenutno vladajo nizke temperature bodo temu primerno prilagojeni treningi, ki bodo na sporedu dvakrat dnevno, lendavski klub pa se z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota dogovoril za uporabo igrišča z umetno travo v Murski Soboti, saj le-tega v Lendavi ni. Dogovorjenih je že tudi nekaj prijateljskih tekem in sicer bo prva že prihodnji teden v sredo, 21. januarja, ko bodo Lendavčani gostovali v Kidričevem pri Aluminiju, tri dni kasneje pa sledi še gostovanja pri madžarskem Kaposvarju, obe tekmi bosta potekala na umetni travi. 26. januarja se bodo modro-beli za en teden preselili v Medžugorje, kjer bodo odigrali tri . prijateljske tekme z zdaj še neznanimi nasprotniki, po povratku pa bo 7. februarja v murskosoboški Fazaneriji tekma z Muro 05. Že naslednji dan bodo Naftaši gostovali v Čakovcu, kot generalka pred prvenstvom pa se bodo na domačem terenu 14. februarja pomerili z Rudarjem iz Velenja. Vmes sta še dva prosta termina, za katere še iščejo nasprotnike.

En odhod in en prihod

Zaenkrat velikih kadrovskih sprememb med igralci ni, klub je za zdaj zapustil samo Aleš Čeh, s katerim je bila zaradi osebnih razlogov prekinjena pogodba in bo kariero nadaljeval v domači Dravi, Nafto pa je okrepil mladi Rok Buzeti, nekdanji igralec Mure 05 in Maribora, ki je v jesenskem delu igral za tretjeligaša Tehnostroj Veržej. "Kot veste sem poleti končal epizodo z Mariborom. Menil sem, da je najboljše za mene, da storim korak, dva nazaj in se odločil za igranje v tretji ligi pri Tehnostroj Veržeju. V to me je najbolj prepričal trener Črnko, kateremu se moram zahvaliti, da me je nekako vrnil med žive. Zakaj Nafta? Vsaka višja liga pomeni nov motiv, izziv in Nafta igra v prvi ligi ter velja za stabilnega in dobro organiziranega prvoligaša, ki nenazadnje zaseda visoko tretje mesto," je povedal Rok Buzeti, ki bo februarja dopolnil 21 let.

Prihaja Pekič?

"Kar se tiče morebitnih drugih sprememb v kadru lahko povem, da tečejo pogovori v obeh straneh. Je možnost, da še kateri od obstoječih igralcev zapusti naše vrste, po drugi strani pa to pomeni, da bi moral tudi kdo priti, da zapolni to vrzel," je povedal športni direktor Marjan Drvarič. Tako je bila danes prvič uradno potrjena informacija, da tečejo pogovori z madžarskim klubom ZTE-jem iz Zalaegerszega za prestop napadalca Damirja Pekiča, pogovarjali pa so tudi z napdalcem Drave Kelencem, ki pa najverjetneje odhaja k Croatii Sesvete. Omenimo še, da sta Jozsef Sebök in Amel Mujakovič dobila priložnost, da se lahko pogovarjata z drugimi klubi, kar pa ne pomeni, da bosta tudi odšla.

Znani "Mariborčani"

Konec tedna bo v mariborski dvorani Lukna potekalo malonogometno tekmovanje PrvaLiga Telekom Slovenije All Star 2009. Nafta bo tekmovala v skupini A, njihovi nasprotniki pa bodo Maribor, Interblock, Rudar Velenje, Primorje in Olimpija. Znana je že dvanajsterica, ki bo zaigrala na turnirju in sicer vratar Aleš Luk, kapetan Mihael Bukovec, Blaž Brezovački, Klemen Medved, Rok Buzeti, Vedran Vinko, Arpad Vaš, Eldin Adilović, Timotej Dodlek in Peter Gerenčer, kot povabljena igralca bosta nastopila športni direktor Drvarič in vratar Franc Kusek, ki je za Nafto branil v prvoligaški konkurenci v sezonama 1991/92 in 92/93.

Ne spreglejte