Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 12. 2011,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Amir Ružnić Josip Iličić Armin Bačinović Jasmin Kurtić Siniša Anđelković Andraž Struna

Torek, 27. 12. 2011, 15.33

8 let

Ružnić: Iličić ne, Bačinović, Kurtić in Struna morda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Italiji pred januarskim prestopnim rokom že krožijo govorice o prestopih. Zanimanja za Armina Bačinovića ne skriva Chievo, ponudb sta deležna Jasmin Kurtić in Aljaž Struna. Kaj pa Josip Iličić?

Kranjčan, ki bi lahko kmalu na lestvici najvišjih slovenskih nogometnih prestopov prehitel Zlatka Zahovića (leta 1999 je Olympiakos odštel Portu 13,5 milijonov evrov), naj bi na Siciliji ostal vsaj do konca sezone. ''Interesentov je ogromno, a je predsednik Maurizio Zamparini rigorozen. Pred kratkim mi je v šali dejal, da bo Palermo, če bo prodal še 'Jojota', izpadel iz lige. Januarja ne bo šel nikamor, saj nima Palermo zanj prave zamenjave. Bo pa zelo aktualen njegov prestop v poletnem prestopnem roku, saj je veliko zanimanja. In to ne samo iz Italije,'' je Sportalu potrdil Amir Ružnić. Agent številnih slovenskih legionarjev na začasnem delu na Apeninskem polotoku ima v teh dneh veliko dela z radovednimi italijanskimi mediji, številni klici pa dokazujejo, da ime 23-letnega Iličića, ki ga krasijo nepredvidljive mojstrovine v zvezni vrsti, ne bo kar tako poniknil z naslovnic. Pogodba s Palermom ga veže do sredine leta 2016, uvodni nastop v letu 2012 pa bo zaradi kazni rdečega kartona preskočil.

V torek je italijanski časnik La Gazzetta dello Sport postregel s podatkom, da se za usluge Armina Bačinovića zanima tudi Chievo. V slačilnici prvoligaškega kluba iz Verone sta že dva slovenska reprezentanta (Boštjan Cesar in Bojan Jokić). Se bo obrambnemu dvojcu pridružil še Mariborčan? ''Zanimanje Chieva obstaja. Nekaj je na tem, po drugi strani ima novi trener Palerma Bortolo Mutti o Arminu dobro mišljenje, kar dokazuje že to, da ga je postavil v začetno postavi na tekmi z Novaro. Če se bo odprla možnost, da bi odšel nekam, kjer bi igral stalno, bi lahko to dali v razmislek. Se pa za njegovo usodo ne bojim, saj ima svojo ceno v Italijo. Ljudje ga spoštujejo in cenijo, tako da bi lahko prišli pravi kupci, je pa januarski prestopni rok težava. Klubi se takrat večinoma odločajo za posoje in zamenjave, predsednik Palerma pa se bo težko odločil za novo posojo,'' je razkril Ružnić in potrdil, da se za 21-letnega Štajerca, ki ga pogodba z ''rožnatimi'' veže še štiri leta in pol, v tem trenutku zanima veliko klubov. ''Če ne odigraš nekaj tekem in imaš drugačen status v klubu, to klubi takoj opazijo in v tem vidijo priložnost, ki jo želijo izkoristiti,'' dodaja Primorec, ki se strinja z opazko, da je zaradi nejasnega klubskega statusa v jesenskem delu tržna cena slovenskega reprezentanta nekoliko padla. ''Zagotovo je manjša kot pred šestimi meseci, a v Palermu se zavedajo, kaj imajo. Po mojih ocenah bo ostal na Siciliji,'' napoveduje Primorec, ki je v dresu slovenske reprezentance zbral en nastop, nato pa se po hitrem zaključku kariere posvetil zastopanju igralcev.

Branilec Ascolija Siniša Anđelković je še vedno poškodovan, a se zdravstveno stanje pridno izboljšuje, tako da bi se lahko Kranjčan že kmalu pridružil soigralcem na delu. ''Po novem letu bo na razpolago trenerju,'' pojasnjuje Ružnić, ki v drugi italijanski ligi redno spremlja tudi nastope Jasmina Kurtića. Tako kot Anđelković je na posoji pri članu Serie B, vse do konca tekmovalne sezone 2011/12, nato pa se vrača v Palermo, kjer ima sklenjeno pogodbo do junija 2015. ''Z nastopi Kurtića sem zelo zadovoljen. Pri Vareseju je pokazal, da je zadetek v polno. Je eden boljših igralcev, igra redno v začetni postavi, zanj pa se že zanimata dva kluba prve italijanske lige,'' je dejal njegov agent, ki razumljivo ni želel konkretneje navajati imen za zdaj še sramežljivih snubcev. Najverjetneje bo ostal do konca sezone v Vareseju.

Z italijanskimi klubi naj bi imela veliko skupnega tudi dva mlada reprezentanta, ki se dokazujeta v slovenskih ekipah. Branilec Koprčanov Aljaž Struna je že dalj časa v središču zanimanja tako domačih kot tujih klubov, na Bonifiki pa bi se o njegovem odhodu strinjali le v primeru konkretne odškodnine. ''Zaslediti je zapise o zanimanju Olimpije in Maribora, a je igralec odločen v svoji nameri, da ga zanima le tujina. V igri je tudi zagrebški Dinamo, ki je sicer dober klub, a je vprašanje, če bi bil to zanj pravi korak naprej. Sam namreč ne verjamem, da je hrvaška liga boljša od slovenske. Ali pa srbska. Struna ima v žepu ponudbo kluba iz serie B, a bi prišla v poštev le možnost posoje. Italijanski klubi se pač januarja težko odločajo za definitivni odkup.'' Podobno velja tudi v primeru napadalca Maribora Roberta Beriča, saj po Ružnićevih besedah v tem trenutku noče nihče vložiti denarja, ki ga zahteva Maribor. V italijanskih medijih je bilo zaslediti konkretno številko v višini 1,5 milijona evrov, kateri pa se je Izolan le nasmejal. ''Maribor ima pač svoje zahteve, le on ve, koliko hoče. Italijanski mediji pa so znani po tem, da velikokrat ugibajo in poizkušajo.''

Ne spreglejte