Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
21.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Damir Hadžić Aljaž Krefl Klemen Bolha

Sobota, 8. 11. 2014, 21.11

5 let, 6 mesecev

Razprodaja točk v Kopru se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Luke Koper so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:3 (1:0).

Velenjčani so po več kot petih letih prišli do zmage na Bonifiki. Do nje so prišli v drugem polčasu, ko so med drugim dobro unovčili izključitev Damirja Hadžiča v 65. minuti. Rudar je tako na lestvici prehitel današnje tekmece, čeprav imata obe ekipi na šestem in sedem mestu po 22 točk.

Koprčani so v tekmo šli zelo ambiciozno. Že v četrti minuti je po podaji Nenada Srečkovića Jaka Štromajer s petih metrov streljal naravnost v Matjaža Rozmana. Napadi domačih so si sledili v valovih in v 21. minuti je Srečković izvedel kot. Visoko podajo na drugo vratnico je izkoristil Damir Hadžić, ki je z glavo dosegel vodilni zadetek za Koper.

Gosti so do sape prišli šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa in si priigrali eno priložnost. V 39. minuti se je Nemanja Stjepanović po visoki podaji znašel sam pred Erminom Hasićem, a s sedmih metrov meril točno v vratarja domačih.

Drugi polčas so bolje začeli gosti. V 52. minuti je Ivan Firer pobegnil po desni strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najspretnejši Klemen Bolha in iz bližine izenačil na 1:1. Zadnjo pravo priložnost za domače so gledalci videli deset minut pozneje. Mitja Lotrič je zaposlil Mateja Pučka, ki pa je iz dokaj ugodnega položaja streljal v zunanji del mreže.

Minuto pozneje so domači ostali na igrišču le z deseterico. Denisa Klinarja je preostro zaustavil Hadžić, ki je že imel rumeni karton. Glavnemu sodniku ni preostalo drugega, kot da Koprčanu pokaže pot v slačilnico. V 73. minuti je sledila zelo domiselna akcija igralcev iz Velenja.

Rusmin Dedić je z desne strani poslal žogo do Maria Babića, ki jo je samo še podaljšal na levo stran do Aljaža Krefla, ta pa je brez oklevanja streljal in zadel za 2:1. Koprčani so potem poskusili nekoliko bolj aktivno napadati, kar pa je puščalo nekaj več prostora v obrambi. To je v 89. minuti unovčil Damjan Trifković. Žogo je lepo sprejel na robu kazenskega prostora in z natančnim diagonalnim strelom premagal Hasića za končnih 3:1.

Koprčani bodo v 18. krogu 22. novembra gostovali v Mariboru, Rudar pa bo gostil Celje.

Ne spreglejte