Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Ivan Rakitić

Četrtek, 5. 7. 2018, 13.48

5 let, 9 mesecev

Motivacijski govor

Rakitić razkril del motivacijskega govora: On je reševal nas, zdaj je čas, da mi rešimo njega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Ivan Rakitić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ivan Rakitić, junak nedeljskega obračuna z Dansko, na katerem je zadel zadnjo, odločilno enajstmetrovko za uvrstitev Hrvaške v četrtfinale svetovnega prvenstva, je v ekskluzivnem pogovoru za britanski Telegraph razkril podrobnosti iz govora, s katerim je pred streljanjem enajstmetrovk motiviral svoje soigralce.

Potem ko je bil kapetan hrvaške reprezentance Luka Modrić zaradi neuspešno izvedene enajstmetrovke v šoku, je v zadnjih minutah nedeljskega obračuna med Dansko in Hrvaško, ki je odločal o potniku v četrtfinale, vajeti prevzel Ivan Rakitić.

Ivan Rakitić
Sportal Ganljiva zgodba hrvaškega zvezdnika, ki bo orosila oči bralcev

Ivan Rakitić | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Pred začetkom streljanja enajstmetrovk smo se zbrali in soigralcem sem položil na srce: Luka nas je rešil že večkrat, zdaj je čas, da mi rešimo njega," je v pogovoru za britanski Telegraph razkril v Švici rojeni vezni igralec ognjenih in nogometnega kluba Barcelona.

Rakitic govor | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Spodbudne besede je namenil tudi hrvaškemu čuvaju mreže Danielu Subašiću. Naročil mu je, naj uživa, saj bo to njegov trenutek.

Kot da bi že videl prihodnost, je Rakitić nekaj minut pozneje zadel peto, odločilno enajstmetrovko, Šubašić pa se je izkazal s tremi obrambami.

Proučil Schmeichelovo obrambo

Rakitić je povedal še, da si je pred tekmo ogledal več posnetkov obramb danskega vratarja Kasperja Schmeichela in do potankosti proučil njegov način obrambe in gibanja v vratih.

"Govoril sem tudi z Andrejem Kramarićem, ki je z njim igral pri Leichestru, vse z namenom, da bi ga čim bolje spoznal. Po vsem tem sem se počutil zelo samozavestno," je še povedal eden od junakov nedeljskega srečanja v Nižnem Novgorodu v Rusiji, ki se je, kot je povedal za britanski medij, zelo dobro spopadal s pritiskom velike tekme.

Ivan Rakitić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ko pozabiš na vse

"Pred streljanjem enajstmetrovk moraš preprosto pozabiti na dejstvo, da je vratar ubranil že tri strele, in se osredotočiti zgolj na to, da je to tvoj trenutek. Soigralec Domagoj Vida me je, preden sem se odpravil proti golu, rotil: Prosim, zabij ga, prosim te, prosim te, prosim te. Počutil sem se zelo močno in bil prepričan, da bo danski vratar moral, če me želi zaustaviti, pokazati svojo najboljšo obrambo," se je razgovoril Rakitić.

Ivan Rakitić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Legendarni motivacijski govor

Za enega najbolj znanih motivacijskih govorov v slovenskem športu je januarja 2017 v Franciji poskrbel selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović. Svojim varovancem je naročil, naj naslednjih deset minut igrajo, kot da bo konec sveta. Slovenski rokometaši so turnir končali z bronastim odličjem.

Francija Argentina
Sportal Divji ples številk po Fifino
Diego maradona
Sportal Maradona se je po težkih besedah opravičil
Hrvaška
Sportal Hrvati so se zjokali od sreče in se zahvaljevali bogu
Ne spreglejte