Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 10. 2011,
14.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dare Vršič Marijan Pušnik

Sreda, 5. 10. 2011, 14.31

7 let, 12 mesecev

Pušnik, Okčič in Kosič nizali pohvale

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dareta Vršiča so v trenerski vlogi spoznali tudi Marijan Pušnik, Nedžad Okčič in Dušan Kosič. Prvi ga je pripeljal iz Mure v Celje, preostala pa sta ga po stresnih obdobjih vračala v tekmovalno formo.

V karieri Dareta Vršiča ne manjka vzponov in padcev. V mladih letih se je zaljubil v ''črno-beli'' dres, ki ga časti še danes in s ponosom napoveduje, da bo v Murski Soboti zaključil kariero. Njegov talent je kmalu prepoznal Marijan Pušnik, ki je iskal okrepitve za celjsko moštvo. Z izborom ni zgrešil, je bilo pa veliko težje prepričati njegove sorodnike, da sploh zapusti prekmursko prestolnico. ''Z mamo in stricem sem opravil dolgotrajen pogovor, nato pa je le prišel v Celje,'' se spominja dogodkov izpred osmih let, ko je vodil celjski klub in se z njim potegoval za lovoriko. ''Zelo sem bil vesel, ko je podpisal za Celje. Pri nas je dobro napredoval, prišel v mlado reprezentanco, potem pa žal storil nekaj nepravih odločitev. Tu bi omenil predvsem prestop v Romunijo. Imel pa je tudi težave s poškodbo,'' je odvrnil Korošec, ki mu je bil Vršič vedno všeč. Tako kot igralec kot osebnost. ''Vedno me je vprašal za kak nasvet, o njegovi igri pa ni potrebno izgubljati besed. Lahko povem le lepe stvari. Ogromna količina teka, gol ga 'hoče', ima izjemen zaključni 'pas' in čuti igro. Uredil si je tudi družinsko življenje, vzpostavil pravi odnos do nogometa in treningov, posledica le tega pa so dobre igre,'' je nizal pohvale na račun Vršiča strokovnjak, ki v zadnjem obdobju vodi Mlado nogometno šolo Roberta Korena v Dravogradu.

Okčič: Korak nazaj, da lahko narediš dva naprej

V Romuniji je šla kariera Vršiča strmo navzdol. Najprej so se začela nesoglasja s strokovnim vodstvom, nato so ga pestile še poškodbe. Delno rešitev je ponudila kratka vrnitev v Koper, kjer je v polovici sezone pokazal dobršen del zajetnega znanja in pomagal ''kanarčkom'' do zgodovinskega državnega naslova. Takrat je Koprčane vodil Nedžad Okčič: ''Ko je prišel Dare k nam, je bil še v fazi rehabilitacije. Prišel je z odvečnimi kilogrami, a tudi močno željo in hotenjem, da pride v želeno formo. Sam je prihajal na treninge, sam se je ponujal ob prostem času. Je profesionalec od glave do pete, v določenih trenutkih ga je bilo potrebno že zavirati, da je manj delal,'' je izpostavil Koprčan, ki mu je še danes izredno žal, da ni Dare ostal v Kopru. ''Bile so pač še nedorečene zadeve okrog pogodbe. Mi smo imeli veliko željo, da bi ga zadržali, a se ni izšlo. K državnemu naslovu je prispeval velik delež. Devet golov in še nič koliko podaj. V tej sezoni dokazuje, da je eden glavnih igralcev v ligi, tudi Olimpija ima z njim rezultate. V reprezentanco ga je poklical še selektor Kek. To si tudi zasluži, kar je dokazal že na klubskih evropskih tekmah. Če bo tako nadaljeval, bo kmalu presegel slovenski prostor. Privoščil bi mu, da gre nekam, kamor si želi. Prej mu je to preprečila poškodba, je pa naredil dobro potezo z vrnitvijo v domovino. Včasih je potrebno narediti korak nazaj, da lahko narediš dva naprej. To nič ni slabega, nasprotno,'' je odvrnil primorski strokovnjak, ki na Bonifiki bedi na obetavnimi rodovi.

Kosič: Igralec z dodano vrednostjo

V tej sezoni blesti Vršič v dresu Olimpije. Je njen najboljši strelec, tako doma kot v Evropi. Da je z njim delati užitek, se strinja tudi trener ljubljanskega prvoligaškega kluba, Dušan Kosič: ''Pri njem mi je najbolj všeč, da na treningih ne skopari z močmi. Verjetno mu je to tudi prineslo uspeh. Ko pride, da bo oddelal trening, je povsem pri stvari,'' je 40-letni Ljubljančan, ki je v 1. SNL zbral rekordno število nastopov, pohvalil odnos edinega članskega reprezentanta Olimpije do treningov. Če bi v Sloveniji še dlje časa ostal tudi Vršič, bi se lahko razveselil še ogromno zadetkov, tako pa je zaradi tega, ker izstopa v slovenskem okolju, vedno bolj na očeh oglednikov tujih klubov. ''Je eden ne tako pogostih igralcev, ki imajo nevsakdanje rešitve. Je igralec z dodano vrednostjo. Z njim je vsak trening užitek, sem pa prepričan, da lahko še napreduje. Njegov odnos do dela pa je izjemen. Je dozorel v vseh pogledih. Ve, kaj hoče, je dovolj umirjen in uživa v nogometu,'' je natrosil kopico komplimentov na naslov najboljšega strelca prve tretjine prvoligaške sezone. Kosič v času reprezentančnega premora ne miruje. Zaradi reprezentančnih obveznosti številnih igralcev in dolgega bolniškega seznama v teh dneh računa le na deset nogometašev, z enim očesom pa spremlja tudi nadaljevanje prvenstva v mladinski ligi.

Ne spreglejte