Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2017,
10.12

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Natisni članek

NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 9. 12. 2017, 10.12

6 let, 4 mesece

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 19. krog

Narava pokvarila načrte, Maribor bo prezimil tri točke pred Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Maribor Olimpija Rok Kronaveter Igor Bišćan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Konec tedna bi moral potekati zadnji krog jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, a je zaradi močnega sneženja prestavljen na spomladanski del. Najprej je bil odpovedan derbi začelja v Dravogradu med Ankaranom in Triglavom, nato še preostale štiri tekme. Jesenski prvak Maribor bo tako prezimil s tremi točkami prednosti pred Olimpijo, takoj za njima pa z Domžalčani.

Snežne padavine so poskrbele, da bodo ljubitelji nogometa ta konec tedna ostali brez prvoligaških tekem. V Dravogradu se je ponovila zgodba iz prejšnjega kroga, saj je igrišče nepripravljeno za dvoboj med Ankaranom in Triglavom. Tako bo zadnji jesenski krog minil brez derbija začelja, v katerem bi se morali ob 13. uri pomeriti dve najslabši ekipi. Ko sta se udarili na Koroškem v uvodnem dejanju sezone, sta se pred praznimi tribunami razšli brez zadetkov. Ankaran bo tako domači tekmi z Aluminijem (18. krog) in Triglavom (19. krog) odigral šele prihodnje leto.

V Ljubljani ne bo 'Božičkove tekme'

Izbranci Simona Rožmana, ki za vodilnim Mariborom zaostajajo 12 točk, bodo peto zaporedno zmago iskali šele v letu 2018. | Foto: Vid Ponikvar Izbranci Simona Rožmana, ki za vodilnim Mariborom zaostajajo 12 točk, bodo peto zaporedno zmago iskali šele v letu 2018. Foto: Vid Ponikvar Katere tekme so bile še odpovedane? Ob 15. uri bi se moral začeti spopad za tretje mesto v Velenju in odločiti o tem, kdo bo prezimil takoj za najboljšim slovenskim klubskim dvojcem (Maribor in Olimpija). Rudar bi zaigral brez kaznovanega Anžeta Piška, Domžalčani pa bi pogrešali reprezentanta Amedeja Vetriha in napadali peto zaporedno zmago, s katero bi na lestvici pobegnili knapom na pet točk prednosti.

Ob 16.50 bi bilo slovesno v Ljubljani. Olimpija bi na 'Božičkovi tekmi', namenjeni zlasti najmlajšim navijačem, ki bodo doživeli marsikaj lepega, pričakala Celjane. Navijaška skupina Green Dragons je dobrodelni akcijo, v kateri bo zbirala hrano z daljšim rokom trajanja, vsa zbrana živila pa predala Rdečemu križu, jih bo posredovala pomoči potrebnim otrokom v Ljubljani in okolici, prestavila na 19. uro. Živila bo zbirala v baru Shooters na Nazorjevi ulici 6 v Ljubljani.

Izbranci Igorja Bišćana bi se po bolečem porazu v Domžalah, ki jih je oddaljil od vodilnih vijolic, pomerili s Celjani, ki jih vodi nekdanji priljubljeni strateg zmajev Dušan Kosić, a bo njun dvoboj v Stožicah šele v letu 2018.

Tavaresu se ne bo izpolnila želja

Maribor je zadnjo tekmo v letu 2017 odigral v sredo proti Sevilli. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Maribor je zadnjo tekmo v letu 2017 odigral v sredo proti Sevilli. Foto: Urban Urbanc/Sportida V nedeljo bi se morala v času kosila ob 13. uri pomeriti Krško in Gorica. Posavci, ki bodo v kratkem izvedeli ime novega stratega, bi pogrešali dva kaznovana igralca. Manjkala bi Leo Ejup in Marin Jurina. Tudi vrtnice bi zaradi kartonov pogrešale dva igralca. Miran Srebrnič ne bi mogel računati na Uroša Celcerja in v zadnjem času vročega napadalca Kyriana Nwabuezeja. Gorica bi se lahko v primeru uspeha in poraza Celja v Ljubljani vrnila v zgornjo polovico razpredelnice.

Zadnji jesenski krog bi sklenil nedeljski dvoboj v Ljudskem vrtu, kjer bo jesenski prvak Maribor (od Olimpije je boljši v medsebojnih tekmah, tako da bi bil pred njo, tudi če bi jesenski del končala z enakim številom točk) pričakal štajerske sosede iz Kidričevega. Aluminij je v prejšnji sezoni večkrat namučil vijolice, tokrat pa bi jim skušal, če srečanje ne bi bilo odpovedano, pokvariti zabavo na zadnjem jesenskem dejanju.

Mariborčani so v sredo osvojili odmevno točko v ligi prvakov proti Sevilli, nogometaši pa so po srečanju napovedovali, da želijo jesen končati z zmago nad Kidričani. Odločnost je bila ogromna, saj želijo ohraniti prednost pred Olimpijo in storiti pomemben korak k ubranitvi državnega naslova. ''Zdaj želim zabiti dva zadetka Aluminiju,'' je napovedal motivirani kapetan Marcos Tavares, s 131 zadetki absolutni rekorder na lestvici strelcev 1. SNL. Želja se mu ne bo uresničila. Z Aluminijem se bo pomeril šele prihodnje leto.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Golrazlika Točke
1. Maribor 18 13 4 1 32:11 43
2. Olimpija 18 12 4 2 30:8 40
3. Domžale 18 9 4 5 33:16 31
4. Rudar 18 9 2 7 23:17 29
5. Celje 18 6 6 6 22:24 24
6. Gorica 18 7 2 9 21:26 23
7. Krško 18 5 4 9 24:34 19
8. Aluminij 17 4 4 9 19:27 16
9. Triglav Kranj 18 3 5 10 16:32 14
10. Ankaran-Hrvatini 17 1 5 11 15:40 8

Najboljši strelci:

11 - Miljan Škrbić (Krško)
10 - Matej Poplatnik (Triglav)
9 - John Mary (Rudar)
8 - Marcos Tavares (Maribor)
7 - Rifet Kapić (Gorica) 
6 - Ricardo Alves (Olimpija), Filip Dangubić (Celje), Jasmin Mešanović (Maribor) 
...

Odpovedane tekme 19. kroga, ki bodo odigrane šele leta 2018:

Ne spreglejte