Sreda,
22. 5. 2024,
19.50

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87
NK Nafta Lendava NK Radomlje NK Rogaška Prva liga Telemach 1. SNL

Natisni članek

Sreda, 22. 5. 2024, 19.50

1 mesec, 4 tedne

Licenčna komisija NZS

Pritožba zavrnjena, Rogaška ostaja brez prve lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87
Rogaška | Rogaška si je na zelenici zagotovila obstanek, a brez licence v njej ne bo mogla nastopati. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Rogaška si je na zelenici zagotovila obstanek, a brez licence v njej ne bo mogla nastopati.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Čeprav si je NK Rogaška na zelenici z osmim mestom zagotovila obstanek v prvi slovenski nogometni ligi, pa je zdaj dokončno ostala brez licence za igranje v tem tekmovanju. NZS je zavrnila tudi njihovo pritožbo.

Thalisson Charles NK Rogaška
Sportal V petek za pokalno lovoriko Rogaška in Gorica ter Mura Nona in Ljubljana

Licenčna komisija NZS za pritožbe je objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta pred nekaj tedni zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA/1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025. Licenčna komisija NZS je pritožbo NK Rogaška zdaj zavrnila. "Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A kriterijev za podelitev licence," so v sporočilu za javnost zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Glede na dejstvo, da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve, se dodatne kvalifikacije med drugouvrščeno ekipo druge lige ND Lendava 1903 in devetouvrščeno ekipo prve lige NK Radomlje ne odigrajo.

O načinu popolnjevanja 1. SNL za tekmovalno sezono 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS. Radomljam se tako nasmiha obstanek v prvi ligi, Nafti pa povratek.

Rogaška sicer lahko sezono sklene z lovoriko, saj v petek v Ljubljani igra finale pokalnega tekmovanja s četrto v drugi ligi Gorico.

Mura Rogaška Mijić
Sportal Delegacija Rogaške prihaja na NZS, v Ljubljano pa tisoč navijačev
Rogaška Maribor
Sportal Šok za Rogaško, NZS ji je prižgala rdečo luč za 1. SNL in Evropo!