Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 17.50

8 let

Primorski derbi brez zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Primorja in Luke Kopra so se v tekmi 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Primorski derbi zadnjeuvrščenih ekip prvenstvene lestvice ni prinesel veliko nogometnih užitkov. Čeprav je bil obračun pomemben za obe moštvi, je bila nogometna predstava podpovprečna.

Domači strateg Vjekoslav Lokica je bil nezadovoljen po predstavi v prejšnjem krogu v Lendavi in je ob kaznovanih Škerjancu in Cvijanoviću, na katera ni mogel računati, ob začetku tekme na igrišče poslal kar šest novih igralcev v primerjavi s prejšnjim krogom. Na klopi je pustil tudi svojega najboljšega napadalca Selimija. Gostje pa so na obračun v Ajdovščino prišli v polni postavi.

Igra obeh ekip je bila nepovezana, nogometaši pa so se zadrževali predvsem med enim in drugim kazenskim prostorom. Nekoliko več želje in hotenja po akciji je vendarle bilo v vrstah domačih, a so pokazali precejšnjo nemoč v napadu. Še najbližje in najbolj nevaren je bil dvakrat Kosmač. Prvič je po podaji Marijanoviča iz bližine streljal s peto iz težkega položaja, koprski vratar Hasič pa je z nekaj težavami žogo ulovil. Drugič je v samostojnem prodoru preigral dva tekmeca, nato pa streljal mimo vratnice. Tudi Krstič bi po kotu ob strelu z glavo lahko storil več.

Tudi v drugem delu je bila igra nezanimiva, gostje so se spretno branili ter domačim onemogočili razvoj igre. Domači v drugem delu niso niti enkrat ogrozili vratarja gostov, sestavili so le dva poskusa Milenkovića, pa še ta z velike razdalje. Tudi gostje so napadali malo, v 58. minuti so prišli do sploh prve priložnosti na tekmi, z roba kazenskega prostora se je za strel odločil Vitagliano, domači vratar Milić pa je žogo s težavo odbil v kot. To pa je bilo pravzaprav tudi vse, kar sta moštvi pokazali v napadu na tekmi, ki se je končala z delitvijo točk.

Ne spreglejte