Preobrat: Van Persie in Walcott naprodaj?

Trener Arsenala Arsene Wenger je namignil, da bi lahko napadalca Robin Van Persie in Theo Walcott zapustila kluba še pred začetkom sezone v angleški Premier League.
Preobrat: Van Persie in Walcott naprodaj?

Gre za velik preobrat, saj je francoski nogometni strateg še pred kratkim poudarjal, da bo Arsenal vztrajal pri tem, da bosta Van Persie in Walcott v klubu zagotovo ostala do izteka njunih pogodb, kar pomeni do 30.6.2013. A očitno so lastniki londonskega kluba ugotovili, da je bolje odhoda željna igralca spustiti leto prej in iztržiti več deset milijonsko odškodnino. Robin je na nogometni tržnici ovrednoten na 47,5 milijona evrov, Theo pa na 19 mio evrov.

''Smo zelo, zelo ambiciozni. To veste. Ne samo zelo ambiciozni, ampak tudi zelo ponosni na način, s katerim vodimo naš klub. Van Persie je napadalec svetovnega formata in sem ga zmeraj podpiral. Ostalo mu je še leto pogodbe in po njem je veliko povpraševanje, a mi bi ga želeli obdržati. Kakorkoli že, storili bomo to, kar bo glavni interes kluba. Uradni dan D za poletni prestopni rok je 31. avgust, a mi lahko določimo interni dan D. Verjamem, da bi se lahko poletni prestopni rok za nas končal, še preden se bo začela nova sezona v angleški ligi. Situacija ni ista kot lani, ko smo prodali Cesca Fabregasa in Samirja Nasrija, saj imamo sedaj solidno ekipo, ki je navajena igrati skupaj. Kupili smo dva napadalca – Olivierja Girouda in Lukasa Podolskega. Pri Walcottu je enaka situacija kot pri Van Persieju. Oba imata še eno leto do izteka pogodbe in selekcija za azijsko turnejo ni bila povezana s tem. Bomo videli, kaj bo s Theom. Na prvem mestu bo spet najboljši interes kluba. Imamo kopico mladih igralcev in opazujete lahko Alexa Oxladea-Chamberlaina,'' je povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano