Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 2. 2015,
14.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Haris Vučkić Glasgow Rangers

Četrtek, 5. 2. 2015, 14.23

7 let, 12 mesecev

Pogoj, ki mu lahko Vučkić le zaploska

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Newcastle je pred dnevi Glasgow Rangersu posodil pet igralcev in izbojeval dogovor, da morajo igrati v začetni postavi. Trener ga bo upošteval, tako da Harisa Vučkića krstni nastop čaka že v nedeljo.

Slovenski legionar Haris Vučkić bo v nedeljo debitiral v dresu kluba Glasgow Rangers, pri katerem bo kot posojeni igralec ostal vsaj do konca sezone. Če ne bo nepredvidenih zdravstvenih težav, bo zagotovo nastopil na srečanju 5. kroga škotskega pokala. Na Ibrox Park prihaja Raith Rovers, Domžalčanu pa se ponuja lepa priložnost, da debitira pred ogromnim številom navijačev. V tej sezoni domače tekme Rangersa obiskuje okrog 40 tisoč gledalcev na tekmo, kolikor jih lahko pričakujemo tudi v nedeljo, ko bo znani škotski klub predstavil nekatere izmed zimskih okrepitev.

''Upošteval bom navodila, ki so mi jih dali, in se potrudil, da svoje delo opravim po najboljših močeh. Srečen sem, da lahko opravljam tako službo,'' je dejal začasni trener Kenny McDowall in razkril, da je od klubskega vodstva prejel navodilo, da morajo novinci iz Newcastla igrati od prve minute.

''Fantje so prišli v Glasgow z namenom, da bodo igrali. Lahko potrdim, da bodo igrali,'' je zagotovil naslednik Allyja McCoista, ki je pred dvema tednoma zapustil trenerski stolček večkratnih škotskih prvakov, zdaj pa drugouvrščene ekipe v drugi ligi.

Kenny McDowall, začasni trener škotskega velikana, ki si utira pot do vrnitve med elito, je zadnji dan prestopnega roka pozdravil prihod petih zimskih okrepitev iz Newcastla. Ker je med njimi tudi 22-letni Slovenec, bodo oči slovenskih ljubiteljev nogometa v nadaljevanju sezone proti Ibrox Parku zrle z večjim zanimanjem kot sicer.

Lastnik Newcastla je postavil pogoj

Domžalčan v prvi polovici sezone pri srakah ni dobil veliko priložnosti. Njegova minutaža je bila skromna, zato se je razveselil priložnosti za selitev na Škotsko, kjer pa bi zaradi zanimivega dogovora klubov lahko hitro ujel tekmovalno formo. V dresu najbolj trofejnega kluba na svetu, ki ima v svojih vitrinah kar 114 lovorik, se bo, kot kaže, prvič predstavil že v nedeljo. Pogoj je le dovolj dobra fizična pripravljenost, o kateri pa pri Vučkiću, odkar se je otresel neverjetne smole s hudimi poškodbami, ne gre dvomiti.

Če bo trener želel spoštovati dogovor med kluboma, ga bo moral uvrstiti v začetno enajsterico. Če bi ravnal drugače, bi razjezil bogatega lastnika Newcastla Mika Ashleyja, ki ima v svoji lasti tudi slabih devet odstotkov delnic Rangersa.

Ashleyju še zdaleč ni vseeno za usodo slavnega kluba iz Glasgowa, ki je pred leti zaradi bankrota zdrsnil v najnižjo ligo. To je dokazal prejšnji mesec, ko mu je z več kot 13 milijoni evrov (10 milijoni funtov) posojila omogočil lažje poslovanje. Zdaj od njega zahteva še redno igranje petih upov Newcastla, ki si v angleškem prvenstvu niso priborili mesta v začetni postavi. V Glasgowu bo drugače.

Ne spreglejte