Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 11. 2008,
21.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 13. 11. 2008, 21.42

8 let, 5 mesecev

Pahor: Nafta je hit prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper bodo v 17. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili lendavsko Nafto. Jan Pahor nam je pred srečanjem zaupal …

Statistika koprskih nogometašev je od sobote "bogatejša" za deveti prvenstveni poraz. Potem ko so "kanarčki" vodili vse do 78. minute, so se sanje o četrti zmage razblinile v zadnjih petnajstih minutah.

"Na srečanju proti Domžalam se je videl določen napredek in do 75. minute smo delovali zanesljivo, brez napak. Zadnjih petnajst minut nas je presekal njihov prvi zadetek in zatem smo padli v krizo. Ne morem pa reči, da so se Domžalčani prikazali v dobri luči," se je v uvodu za Sportal srečanja v mestu ob Kamniški Bistrici nostalgično spomnil Jan Pahor.

Igrati na karto …

Pa vendar časa za obžalovanje ni, saj bo na dno prikovani Luka Koper v soboto pričakal največje presenečenje letošnjega prvenstva, Nafto, ki je v minulem krogu, vsaj rezultatsko, dotolkla ljubljanski Interblock.

"Nafta je hit prvenstva. Imajo dobre igralce in vse jim gre od rok. Igrali bomo na karto, da smo boljši pred domačimi gledalci kot v gosteh. Potem ko so Lendavčani dobri na domačem igrišču, na gostovanjih niso tako uspešni. Da bi imeli kakšno posebno taktiko, ne bi rekel. Igrali bomo po svoje," pred srečanjem o sobotnem tekmecu razmišlja 22-letni nogometaš, ki je glede velike točkovne razlike med Luko Koper in Nafto pripomnil: "Pred prvenstvom tega ne bi noben napovedal. Presenečenje je oboje; da imamo mi tako malo število točk kot tudi, da imajo Lendavčani toliko."

V prvenstvu kraljevali Lendavčani, v pokalu Koprčani

Sicer pa sta se ekipi v tej sezoni pomerili dvakrat. Potem ko so v prvenstvu v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije v Lendavi kraljevali domačini, so "modro-beli" morali Koprčanom premoč priznati v četrtfinalu pokala Hervis.

"Bila je izenačena tekma, bili so podaljški, zmagovalca pa so tako določile enajstmetrovke. Ni bilo neke prednosti za nas ali za Nafto, odločale pa so malenkosti," se je srečnega trenutka v pokalnem tekmovanju dotaknil koprski branilec, ki je glede prvenstvenega poraza proti Lendavčanom v nadaljevanju dodal: "Takrat je bilo obdobje, ko nam resnično ni šlo nič. Po Badžimovi taktiki smo imeli visoko obrambo, kar nas je še kako kaznovalo."

Sobotni aduti - Janković, Ošlaj in Mertelj

Kdo pa bo pri četi Damirja Roba največja ovira za četrto koprsko zmago?

"Nedvomno Siniša Janković, ki je zame osebno eden izmed boljših igralcev v slovenski ligi. Ima močan udarec in je iznajdljiv. V obrambi pa izstopa Damjan Ošlaj," je dejal Koprčan, ki je kot glavnega aduta v svoji ekipi za konec izpostavil …"Aleša Mertlja. On je v naši ekipi edini, ki še 'miga' in iz tekme v tekmo je pri njem viden določen napredek."

Povratek Krefta, Pahor vprašljiv

Strateg "specialistov" pokalnega tekmovanja, Nedžad Okčič, proti Lendavčanom ne bo imel težav s sestavo udarne enajsterice. Potem ko se po odsluženi kazni v ekipo vrača Boštjan Kreft, tokrat kaznovanih igralcev ni.

Po rahli poškodbi bo prvi mož koprske stroke vnovič lahko računal na Darka Djukiča, v soboto pa je nekoliko vprašljiv nastop Pahorja. Ostali igralci so vsi nared.

Ne spreglejte