Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
17. 6. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Nedelja, 17. 6. 2018, 12.00

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (3. DAN)

Zdaj je jasno, kaj se je španskemu vratarju zgodilo ob golu Ronalda

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Kaj od zanimivega obnogometnega dogajanja na svetovnem prvenstvu v Rusiji smo opazili tretji dan tekmovanja?

Zdaj je jasno, kaj se je španskemu vratarju zgodilo ob golu Ronalda

Na petkovi tekmi med Portugalsko in Španijo, ki je ponudila kar šest golov, remi s 3:3 in tri gole Cristiana Ronalda je bil tragični junak vratar Španije David De Gea, ki spada med najboljše vratarje na svetu, a je pri drugem golu Ronalda naredil napako, kot je od njega ni pričakoval nihče.

Navijači so se spraševali, kaj se je zgodilo zvezdniku Manchester Uniteda, da si je privoščil tako napako, eden izmed njih pa je po dolgih urah raziskovanja le dobil pravi odgovor. Kriv je avtomobil, ki se je peljal na reklamnem panoju za golom ...

Ne VAR, ampak McDonalds

V soboto je na letošnjem svetovnem prvenstvu prvič v ospredje stopil sodnikov videopomočnik (VAR), ki je poskrbel, da sta sodnika na tekmah med Avstralijo in Francijo ter Perujem in Dansko ustavila igro, stopila do prav posebne škatle z ekranom, si ogledala posnetek in dosodila enajstmetrovko. Na prvi tekmi za Francijo, ko je Antoine Griezmann dosegel zgodovinski prvi gol na SP po odločitvi VAR, in na drugi za Peru, pri katerem je Christian Cueva zapravil priložnost in meril visoko čez gol.

Hitro pa so se na spletu našli nekateri uporabniki, ki so iz vsega skupaj naredili šalo in malce nasmejali. "Big Mac meni. Kokakola. Korenčkove palčke …" je eden zapisal ob fotografiji sodnika, ki je bil res videti, kot da bi v restavraciji s hitro prehrano McDonald's sprejemal naročilo.

Messi je po zapravljeni enajstmetrovki dobil prav posebno nagrado

Lionel Messi je bil tragični junak sobotnega dne na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Z Argentino nikakor ni mogel prebiti trde obrambe Islandije in Južnoameričanom pomagati doseči pomembne zmage. Tekma se je končala z remijem 1:1, zvezdnik Barcelone pa bi lahko v 64. minuti zadel za zmago.

Na voljo je imel enajstmetrovko, a ni zadel, z izjemno obrambo se je izkazal islandski vratar Hannes Halldorsson in poskrbel, da so se uporabniki na spletu norčevali iz Messija. Med drugim je eden izmed njih poskrbel za fotomontažo, ki je hitro zaokrožila po spletu. Messija je razglasil za Miss Penalty (zgrešena enajstmetrovka, op.p.) in s posrečeno besedno igro, ki dobro izpade samo v angleškem jeziku, enemu najboljših nogometašev vseh časov pripisal nagrado, s katero se sicer ponašajo brhke mladenke z lepotnih tekmovanj.

S tem pa nasmejal marsikoga. Predvsem tiste, ki v večni dilemi 'Messi ali Ronaldo' prisegajo na Portugalca …

Prisrčna fotografija deklic hrvaškega zvezdnika

V soboto je bila prvič na delu v Rusiji tudi Hrvaška, ki je z 2:0 premagala Nigerijo in na najboljši možen način odprla prvenstvo. Do treh točk ji je pomagal tudi Ivan Rakitić, ki je igral vso tekmo.

Zvezdnik Barcelone, za katerim je izjemno zanimiva življenjska pot, saj je rojen v Švici, poročen pa s Španko, pa je po koncu tekme na Instagramu objavil fotografijo svojih dveh hčerkic, ki v očetovem reprezentančnem dresu pred velikim televizijskim ekranom navijata za svojega očeta.

Ena je imela na hrbtu izpisan napis oče v hrvaškem, druga pa v španskem jeziku … Prisrčno, ni kaj.

30 tisoč islandskih navijačev je spet navdušilo

V soboto so bili poleg nogometašev v ospredju tudi islandski navijači. Debitantka na svetovnih prvenstvih je hkrati tudi z naskokom najmanjša država, ki se je pojavila na največjem nogometnem odru, a to ne pomeni, da je v Rusiji ne spremlja veliko navijačev.

Kje pa. Prišlo jih je kar 30 tisoč, kar je skoraj deset odstotkov celotne islandske populacije, takole pa so se ogrevali pred tekmo v Moskvi proti Argentini. S prav posebnim navijanjem so Islandci navduševali že pred dvema letoma na evropskem prvenstvu v Franciji, nič drugače pa očitno ne bo niti tokrat …

Takole je taksist v Moskvi zapeljal v množico mehiških navijačev

Na spletu se je pojavil posnetek incidenta, ki se je v soboto zgodil na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko je neki taksist zapeljal v množico mehiških navijačev, a k sreči nobenega ni huje poškodoval. Po navedbah prič naj bi se taksist najprej zaletel v prometni znak, nato pa v množico na pločniku.

Policija je voznika že prijela. Po navedbah ruskih medijev naj bi imel vozniško dovoljenje iz Kirgizije. V izjavi za medije so policisti sporočili, da voznik trdi, da se v množico ni zaletel namenoma.

Ne spreglejte:

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

 

Ne spreglejte