Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 12. 2011,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Kosič Milenko Ačimović Izet Rastoder

Sreda, 7. 12. 2011, 16.56

8 let

O Kosiču bodo še odločali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Športni direktor Milenko Ačimović odhaja, trener Dušan Kosič tudi,'' je slišati v kuloarjih okoli nogometnega kluba Olimpije. Kaj je res in kaj ne, naj bi bilo znano že v prihodnjih dneh.

Pred dnevi je v javnosti zaokrožila novica, da se Milenko Ačimović umika iz Olimpije, v katero je prišel pred približno letom dni. V klubu so novico hitro zanikali, a dejstvo je, da se v ozadju dogaja marsikaj. Nekdanji ljubljenec navijačev, ki se je v novi vlogi znašel dokaj dobro, se s predsednikom Ljubljančanov Izetom Rastoderjem bojda ne razume najbolje. Strinjala se naj ne bi predvsem glede igralskega kadra. Medtem ko bi prvi ekipo okrepil, bi drugi prodajal.

Nejasen je tudi status trenerja Dušana Kosiča. Po le točki v zadnjih treh krogih prvega dela prvenstva ne manjka takšnih, ki so prepričani, da se bo legenda Olimpije poslovila od trenerskega stolčka v Stožicah. ''Ulica'' že narekuje nove kandidate, med najresnejšimi naj bi bil Bojan Prašnikar, ki se torej utegne vrniti na ljubljansko klop. Na temo morebitne trenerske spremembe je spregovoril tudi športni direktor kluba.

''Glede tega je veliko ugibanj, lahko pa povem, da je Dušan Kosič še vedno trener Olimpije. Odkrito se bomo pogovorili in se odločili, če nadaljujemo skupaj, ali gremo vsak svojo pot,'' je za klubsko spletno stran povedal Ačimović in nekaj besed namenil aktualnemu stanju v klubu. ''Ko se nek ciklus konča, je povsem običajno, da razmišljamo, kako naprej. Klub funkcionira normalno, imamo pa obilico dela. Zavedamo se, da potrebujemo nove igralce, spisek želja imamo pripravljen in delamo na tem, da bo Olimpija v letu 2012 še močnejša,'' je še povedal Ljubljančan, ki je spregovoril tudi o morebitnih odhodih nekaterih nosilcev igre Olimpije, ki so najbolj na udaru klubov iz tujine. ''Za klube iz tujine sta najbolj zanimiva Vršič in Sretenović. Oba bi si želeli zadržati, tudi fanta se v Ljubljani odlično počutita, vemo pa, da noben slovenski klub prave ponudbe za svoje igralce ne more zavrniti,'' pravi Ačimović, ki je bil še pred nekaj tedni v veliko bolj ugodnem položaju, kot je zdaj. Na začetku sezone se je Olimpija v Evropi pokazala v dobri luči, v prvenstvu je kar nekaj časa držala stik z Mariborčani, zdaj pa z nekaj slabšimi rezultati prišla do 15 točk zaostanka za največjim rivalom, kar je za ljubljanski klub (pre)veliko. Zato ne čudi, da je v in okoli Olimpije v teh dneh še kako pestro.

Ne spreglejte