Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2013,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gareth Bale Hulk Carlos Tevez Jesus Navas Luis Suarez David Luiz Gonzalo Higuain Stevan Jovetić Marouane Fellaini

Torek, 4. 6. 2013, 16.37

8 let

Nogometna tržnica: kam Bale, Hulk, Cavani, Suarez, ...?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je večina najboljših nogometašev zbranih v svojih reprezentancah, pa klubi ne počivajo in že gradijo ekipe za prihodnjo sezono. Kot je že navada, v nogometnem svetu ni recesije.

Ker najboljša nogometaša na svetu Leo Messi in Cristiano Ronaldo ne sodelujeta v nogometni tržnici, saj bosta zagotovo drugo sezono igrala za kluba kot do zdaj, je največ zanimanja za Tottenhamovega zvezdnika Garetha Bala, ki si ga v svojih vrstah želijo prav vsi nogometni velikani. Najbolj konkreten v ponudbah za usluge 23-letnega Valižana je madridski Real, ki naj bi v London že poslal ponudbo v vrednosti 100 milijonov evrov. Ta vsota na koncu zagotovo ne bo tako visoko, saj je recimo Bale na transfermarkt.de ocenjen na okoli 42 milijonov evrov. Ker vemo kako nepopustljiv je predsednik Spursov Daniel Levy, pa bi Londončani zagotovo lahko zaslužili okoli 80 milijonov evrov, kar pomeni, da bi bil to zagotovo tudi rekord v tem poletnem prestopnem roku.

Lastnik Monaca Rus Dmitrij Ribolovjev je v tem prestopnem roku k sebi že zvabil štiri nogometaše. Nič manj kot 70 milijonov je odštel za Portova Joaa Moutinha in Jamesa Rodrigueza, za izvrstnega Kolumbijca Radamela Falcaa je plačal deset milijonov manj, branilec Ricardo Carvalho pa je iz Reala prišel brez odškodnine. Čeprav je v zrak že izpuhtelo 130-krat po šest ničel, pa bogatemu Rusu še ni zmanjkalo denarja. Nova porcija se obeta kaj kmalu, saj si pri Monacu še kako želijo Brazilca Hulka, ki je lani za okoli 60 milijonov okrepil ruski Zenit. Napadalec se v Rusiji ni proslavil, zato se selitev v Francijo zdi zelo verjetna. Pogovore med klubom in igralcem je potrdil tudi Brazilčev agent.

Tukaj je še eno zelo zaželeno ime v nogometnem svetu. Urugvajec Edison Cavani v prihodnji seozni zagotovo ne bo igral za Napoli, pa čeprav si to novi trener Neapeljčanov Rafa Benitez še kako želi. Lahko rečemo, da imata za njegov nakup največ možnosti ravno angleška velikana Chelsea in Man City, a nakup napadalca bo nesramno drag. Predsednik Napolija je že dejal, da Cavanija ne bo spustil pod ceno 63 M evrov. City Napoliju ponuja Edina Džeka in še okoli 30 milijonov, Londončani pa, potem ko jim je Falcao ušel v Francijo, nimajo več česa čakati. V naslednjih dneh bomo videli, kako se bo zadeva zapeljala.

Odlični, a nadvse problematičen napadalec Liverpooola Luis Suarez je pred nekaj dnevi dejal, da ima dosti Otoka in tamkajšnjih medijev, ki o njem raje kot o njegovih nogometnih kvalitetah, pišejo o njegovih osebnostih in karakternih problemih. Urugvajec je že dejal, da je težko reči ne Realu, zato so Madridčani veliki favoriti, kar se tiče njegovega nakupa. Vsi pravijo, da bo Real težko v svoje gnezdo pripeljal tako Bala kot Suareza, a morda jim pa vendar uspe, zagotovo pa ne bo poceni. Govori se, da bi "galaktike" Suarez stal okoli 50 M evrov.

Že pred uradnim vnovičnim ustoličenjem Joseja Mourinha na klopi Chelseaja se je govorilo, da bo Portugalec branilca Davida Luiza prodal. Veliko zanimanja za Brazilca so pokazali pri Barceloni, ki so se že opekli pri prestopu Borussinega Matsa Hummelsa, zato so Londončanom pripravljeni ponuditi kar 40 milijonov evrov. To je za branilca izjemno veliko, a Barcelona ob atomskem napadu (Messi, Neymar, …) potrebuje tudi obrambo. Tudi, če bi Katalonci za Brazilca odšteli 40 mio evrov, pa to še vedno ne bi bil rekord med nakupi branilcev. Lani je za Thiaga Silvo PSG odštel še dva milijona več.

Čeprav se zdi nemogoče bi znal v kneževino odpotovati tudi Realov krilni vezist Angel di Maria. Ribolovjev bi moral iz svoje denarnice, ki očitno nima dna, vzeti novih 35 milijonov evrov. Aregentinec je v Real prišel iz Benfice leta 2010 in v 89 nastopih za "beli balet" zabil 18 zadetkov. Ljubezen na relaciji hitronogega gavča in Reala se je vsako leto krhala, zdaj pa je očitno čas, da se njuna pot razide.

Man City se je s Sevillo že dogovoril o prestopu Jesusa Navasa na Etihad, poročajo angleški mediji. Sinje-modri naj bi za usluge za 27-letnega "wingerja" odšteli nekaj manj kot 30 milijonov evrov. Andaluzijec je velika želja bodočega trenerja Cityja Manuela Pellegrinija, arabski šejki pa bodo Čilencu skoraj zagotovo izpolnili željo. Za odličnega nogometaša so se zanimali še pri Realu in Liverpoolu, a je nogometaš s prstom pokazal ravno na sinje-modri Manchester. Otrok Seville, ki je v dresu "Rojiblancosov" na 284 srečanjih dosegel 23 zadetkov, tako po desetih letih odhaja iz svoje rodne Andaluzije.

Že nekaj časa je jasno, da iz Reala odhaja še en Argentinec, to je napadalec Gonzalo Higuain, ki si ga močno želita v svojih vrstah videti tako londonski Arsenal kot tudi torinski Juventus. Glede na to, da se cena napadalca giblje okoli 30.000.000 milijonov evrov, bi lahko v en glas trdili, da je večja verjetnost, da se Argentinec seli v Italijo, saj je za trmastega trenerja Arsenala Arseneja Wengerja že vsota okoli 10 M previsoka.

Pri "stari dami" pa si poleg Higuaina želijo tudi Fiorentininega vezista Stevana Jovetića. Pri Fiorentini zaenkrat nočejo slišati nič o prodaji črnogorskega bisera, a zajeten kupček denarja, ki bi ga bil Juventus pripravljen odšteti, bi znal omehčati vodilne pri "vijoličnih". Jovetić je v Firentino prišel leta 2008, do zdaj pa je na 115 nastopih zabil 34 zadetkov.

Tukaj je še trojka, za katero so klubi pripravljeni odšteti okoli četrtino milijarde evrov. Novi trener Manchester Uniteda David Moyes bi znal na Old Trafford iz Evertona pripeljati svojega bivšega varovanca Marouane Fellainija. Prav gotovo bo sredino v tem prestopnem roku zamenjal Carlos Tevez. V povezavi z njegovim imenom se najbolj omenja koga drugega kot Monaco. Prva želja Mourinha pa je Bayerjev André Schürrle, ki je bil z Londončani že dogovorjen za prestop, a se je zataknilo pri prestopu Kevina de Bruyneja, ki naj bi potoval v nasprotni smeri. Se pravi iz Londona v Leverkusen. Ker pa Belgijec noče v Bayer, v prihodnje si želi igrati za letošnje fialiste lige prvakov, Borussio, pa se je prestop prekinil. Zgodovina nas uči, da tisto, kar si Jose zaželi, ponavadi tudi dobi. Bomo videli.

Ne spreglejte