Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 4. 2015,
10.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jürgen Klopp Borussia Dortmund Kevin Kampl Paderborn

Petek, 17. 4. 2015, 10.58

7 let, 12 mesecev

Nemec, za katerega se poteguje pol Evrope

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški strateg Jürgen Klopp bo po koncu sezone zapustil Borussio Dortmund, javnost pa še ugiba, kje bo nadaljeval kariero. V soboto se bo pomeril s Paderbornom, za dvoboj kandidira tudi Kevin Kampl.

Karizmatični Nemec je v sredo poskrbel za šok, saj je po sedmih uspešnih letih sodelovanja napovedal odhod iz Dortmunda. Nogometaši so mu prek socialnih omrežij izrekli ogromno zahval, ki so trenerju segle do srca. "Hvala, šef, za tri prekrasna leta. Veliko sem se naučil od vas in hvaležen sem, da ste bili vedno na moji strani," se je dolgoletnemu trenerju Jürgenu Kloppu zahvalil Marco Reus, prvi zvezdnik Borussie. Podobne besede so izbirali tudi njegovi soigralci.

Najraje bi treniral v Angliji

Rumeno-črni so v tem trenutku v bundesligi na desetem mestu in od mest, ki vodijo v ligo Evropa, oddaljeni šest točk. Odločitev, da bo Klopp zapustil Borussio, je razburkala domišljijo navijačev mnogih evropskih klubskih velikanov. V preteklosti ni manjkalo ogromno pohvalnih besed o delu in uspehih 47-letnega Nemca, zdaj, ko bo čez nekaj tednov prost na nogometni borzi, pa bi ga radi videli v številnih klubih.

Manchester City, Arsenal, Barcelona, Real Madrid, Milan, PSG, Manchester United … Seznam je dolg, denarnice nekaterih klubov so debele, nekatere manj, Klopp pa bi si, vsaj tako je na glas razmišljal pred meseci, še najbolj želel nadaljevanja trenerskega dela na Otoku. "Anglija je edina država, kjer bi lahko delal, saj poznam jezik. To pa je zelo pomembno pri delu nogometnega trenerja," je v pogovoru za BT Sport dejal nekdanji trener Mainza.

Kampl se je v torek vrnil na trening

Po stresni sredi, ki je zamajala temelje Borussie in napovedala silovite spremembe, se tabor rumeno-črnih pripravlja na zelo pomembno srečanje. Udarili se bodo s sosedi iz Paderborna, ki se krčevito borijo za obstanek. Potrebujejo točke, potrebuje pa jih tudi Borussia, saj si bo skušala v zadnjih krogih vendarle priigrati evropsko vozovnico. Lahko si jo zagotovi tudi v pokalu, a ji je žreb v polfinalu namenil najtežji scenarij, saj bo gostovala pri največjem tekmecu Bayernu.

Za sobotno tekmo bo kandidiral tudi Kevin Kampl, ki je zaradi bolezni izpustil zadnjo tekmo. Borussia Dortmund je pri soimenjakinji iz Mönchengladbacha ostala praznih rok, 24-letni Slovenec pa se je v torek pridružil treningom in se že pripravlja na sosedski obračun.

"Saj nisem na poslovilni turneji. Opraviti moramo še veliko dela. V soboto bo povsem običajna nogometna tekma, ki pa je zelo pomembna za obe ekipi. Obeta se pravi boj, mi pa moramo pokazati, da smo kos nalogi," napoveduje Klopp, ki ponovno ne bo mogel računati na najmočnejšo postavo. Zadnja sta se na seznam odsotnih preselila Neven Subotić in Sebastian Kehl, že od prej so odsotni Sahin, Kirch in Piszczek, manjše težave pa so v zadnjih dneh pestile še nekaj igralcev, tudi Reusa, Benderja, Durma in Grosskreutza.

Ne spreglejte