Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
10.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

Natisni članek

Neymar FIFA SP 2018

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 10.15

5 let, 9 mesecev

Napoved dvoboja osmine finala SP Brazilija – Mehika

Neymar z novo pričesko, Mehičane strah prekletstva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes se bosta v uvodnem dvoboju osmine finala svetovnega prvenstva v Samari udarili Brazilija in Mehika. Petkratni svetovni prvaki so favoriti, oči navijačev pa bodo uprte zlasti v prvega zvezdnika Neymarja. Mehičani, ki so v skupinskem delu presenetili Nemce, a tudi visoko izgubili proti Švedom, bodo iskali pot do prve zmage nad Brazilijo v zgodovini svetovnih prvenstev.

Brazilija – Mehika /16.00/

Samara, zmogljivost 41.970 sedišč, sodnik Gianluca Rocchi (Italija)

Verjetni začetni postavi:
Brazilija (4-3-3): Alisson; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Filipe Luis; Casemiro, Paulinho, Coutinho; Willian, Jesus, Neymar.
Mehika (4-2-3-1): Ochoa; Alvarez, Salcedo, Ayala, Gallardo; Herrera, Guardado; Layun, Vela, Lozano; Hernandez.

Brazilija in Mehika bosta danes odločili o tem, kdo bo peti četrtfinalist svetovnega prvenstva v nogometu. Kdo se bo pridružil Franciji, Urugvaju, Rusiji in Hrvaški?

Po stopinjah Mbappeja in Cavanija?

Kylian Mbappe je v soboto izločil nekdanjega Neymarjevega soigralca Lionela Messija. | Foto: Getty Images Kylian Mbappe je v soboto izločil nekdanjega Neymarjevega soigralca Lionela Messija. Foto: Getty Images ''Ko sem spremljal sobotni tekmi na SP 2018, sem pomislil, da bo podobno z Neymarjem v ponedeljek,'' je dejal brazilski branilec Thiago Silva. Branilec PSG je v soboto videl kar pet zadetkov klubskih soigralcev. V polno so zadeli Francoz Kylian Mbappe, Urugvajec Edinson Cavani (oba dvakrat) in Argentinec Angel di Maria.

''Upam, da bo Neymar tako navdihnjen kot oni,'' si želi brazilski steber obrambe, ki danes pričakuje strelsko eksplozijo prvega zvezdnika PSG in brazilske reprezentance Neymarja. ''Neymar se je vrnil po dolgotrajni poškodbi, spet igra na zelo visoki ravni,'' je vesel brazilski selektor Tite. Da dosega že skoraj takšne rezultate, kot jih je pred poškodbo stopala, je zaupal tudi kondicijski trener Fabio Mahseredjian, ki spremlja nastope Neymarja s pomočjo številnih statističnih podatkov.

Še zadnji superzvezdnik na SP 2018

Neymar se je poslovil od svetlih las, s katerimi se je predstavil v uvodu SP 2018. | Foto: Reuters Neymar se je poslovil od svetlih las, s katerimi se je predstavil v uvodu SP 2018. Foto: Reuters Neymar je po izpadih Lionela Messija in Cristiana Ronalda še zadnji superzvezdnik, ki se še vedno poteguje za svetovni naslov, v vrstah Brazilcev pa je na uvodnih srečanjih boljši vtis od njega pustil Philippe Coutinho. Neymar bo proti Mehiki nastopil z novo pričesko. Svetlih pramenov in kodrov, ki so po spletu poskrbeli za številne šaljive primerjave s špageti, ni več.

V udarni enajsterici Brazilije ne bo kapetana Marcela, ki se je poškodoval na srečanju s Srbijo (2:0). Zdravnik Rodrigo Lasmar mu ni prižgal zelene luči, tako da bo od prve minute zaigral Oblakov soigralec Filipe Luis. Na desnem boku bo znova povratnik Danilo, ki je odpravil poškodbo mišice in bo zamenjal Fagnerja.

Mehiški selektor: Brazilija je najboljša na svetu

Mehika na zadnji tekmi skupinskega dela proti Švedski ni navdušila (0:3), a ji je nastop v osmini finala omogočila Južna Koreja. | Foto: Reuters Mehika na zadnji tekmi skupinskega dela proti Švedski ni navdušila (0:3), a ji je nastop v osmini finala omogočila Južna Koreja. Foto: Reuters Mehika bo zaradi kartonov pogrešala Hectorja Morena, v začetnih enajst pa bo vskočil Hugo Ayala, čeprav za to igralno mesto kandidira tudi veteran Rafael Marquez.

Selektor Juan Carlos Osorio je poln hvale na račun tekmeca: ''Brazilija je odlična ekipa, najboljša na svetu.'' Kolumbijec je pohvalil tudi stanovskega kolega Titeja: ''Je zelo izkušen in dober trener. Ve, kako sestaviti igralce v primerno celoto.''

Poudaril je, da ima mehiška postava vedno vsaj pet napadalno usmerjenih igralcev. Računa na visok odstotek posesti žoge, hkrati pa želi ustaviti pretok žoge po brazilskih krilnih položajih. Verjame v dobro predstavo.

Sedmi zaporedni izpad v osmini finala?

To bo že 41. dvoboj med Brazilijo in Mehiko. Selecao bo lovil 24., El Tri pa 11. zmago. Brazilci so neporaženi že 14 tekem zapored, Mehičani pa so prvi na večni lestvici udeležencev SP, ki še niso osvojili naslov, po številu odigranih tekem. Odigrali bodo že 57. tekmo na SP. Skušali bodo odpraviti prekletstvo, saj so se na zadnjih šestih mundialih vedno uvrstili v osmino finala in nato izpadli.

Mehiški selektor Juan Carlos Orosio ima priložnost, da prekine prekletstvo izpadov v osmini finala SP. | Foto: Reuters Mehiški selektor Juan Carlos Orosio ima priložnost, da prekine prekletstvo izpadov v osmini finala SP. Foto: Reuters

Zmagovalec srečanja v Samari se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz večernega dvoboja osmine finala med Belgijo in Japonsko.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo velikega favorita postavljajo Brazilijo, kvota Mehike pa je tako velika, da se tistim, ki bi stavili nanjo, v primeru zmage gostiteljev SP 2018 obeta velik zaslužek. Več o kvotah ...

 

Ne spreglejte