Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 8. 2013,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić

Četrtek, 1. 8. 2013, 17.38

8 let

Najdražji Cavani, Iličić deseti v Italiji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do konca nogometnega prestopnega roka je le še mesec dni. Za trenutno najdražji prestop tega poletja velja selitev Edinsona Cavanija iz Neaplja v Pariz, ta je s prvega mesta izrinil Radamela Falcaa.

Izvrstni urugvajski napadalec je bogati PSG stal neverjetnih 64 milijonov evrov, kar je najvišja odškodnina tega poletja. A ta bo zdržala v vodstvu le do dogovora med Tottenhamom in madridskim Realom za Garetha Bala. Že zdaj je jasno, da bodo morali ''galaktiki'' za Valižana podreti svoj svetovni rekord iz 2009, ko so Cristiana Ronalda iz Manchestra pripeljali za neverjetnih 94 milijonov evrov.

V Španiji prvo mesto še vedno drži Barcelona z nakupom Brazilca Neymarja, je pa v minulem meseci zapravljal tudi ''beli balet'', ki je za mlada španska reprezentanta Isca in Illarramendija odštel 60 milijonov evrov. Kot že rečeno, vsi čakamo, kaj se bo zgodilo na relaciji Bale‒Real. Vse skupaj naj bi se rešilo v začetku avgusta.

City in Tottenham ne varčujeta, United in Arsenal še brez nakupa

V Angliji sta z nakupi ne varčujeta Manchester City in Tottenham. Še vedno velja za najdražji nakup v Premier league Brazilec Fernandinho, približal pa se mu je Tottenhamov Roberto Soldado. Medtem ko je angleški podprvak City za Fernandinha, Stevana Jovetića, Alvara Negreda in Jesusa Navasa zapravil 111 milijonov, aktualni prvak Manchester United ni zapravil še niti centa, simboličen nakup urugvajskega mladinca Guillerma Varele ni niti omembe vreden, podobno velja tudi za Arsenal.

V nemški Bundesligi sta pričakovano do zdaj največ zapravila Bayern in Borussia Dortmund. Zadnji nakup Bavarcev je bil Španec Thiago Alcantara, ki je iz Barcelone prišel za 25 milijonov evrov, še nekaj več pa je morala Borussia plačati ukrajinskemu velikanu Šahtarju za usluge Armenca Henrikha Mkhitaryana.

Iličić deseti najdražji v Italiji

Do zdaj je na Apeninskem polotoku največ zapravil Napoli, ki je po prodaji Cavanija prišel do pravega bogastva. Za ta denar so hitro pripeljali kar tri nogometaše madridskega Reala. Gonzalo Higuain je Neapeljčane stal 37 milijonov evrov, kar je tudi daleč najdražji nakup tega poletja v Italiji. Prestop slovenskega reprezentanta Josipa Iličića iz Palerma v Fiorentino zaseda trenutno deseto mesto v serii A.

Kaj do konca avgusta še pričakujemo na nogometni tržnici? Govorimo seveda o prestopih, ki se bodo uvrstili na seznam najdražjih. Med njimi bo zagotovo prestop Garetha Bala v Real, kakšen nakup pa bo opravil tudi Manchester United. Še vedno naj ne bi bil povsem izgubljen Barcelonin Cesc Fabregas, ''rdeči vragi'' pa se zanimajo še za Realovega Luko Modrića ter Juventusovega Claudia Marchisia. Tukaj je še saga v zvezi z Luisom Suarezom, ki si ga na vsak način želi londonski Arsenal, velike vsote bi pomenila tudi selitev Davida Luiza v Barcelono, še vedno je pod vprašanjem prihodnost Wayna Rooneyja, nekateri pa celo govorijo, da bo prihod Bala na Santiago Bernabeu pomenil odhod prvega zvezdnika Reala Cristiana Ronalda, ta še vedno ni podaljšal pogodbe z Madridčani. Bomo videli.

Ne spreglejte