SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mogoče bi bilo bolje, če Eto'oja sploh ne bi bilo

1

termometer

Kamerunu, ki bo na svetovnem prvenstvu v Braziliji nastopal v skupini A skupaj z domačinko, Mehiko in Hrvaško, nekdanji slovenski vratar Marko Simeunović ne napoveduje nič dobrega.

"Res je, da Kamerun že vrsto let spada med najboljše afriške reprezentance. Od te reprezentance že dolgo časa vsi pričakujemo veliko, pa ji nikoli ne uspe. Zdi se mi, da bo tudi letos enako," afriškim levom neuspeh napoveduje Marko Simeunović.

"Kamerun ima v reprezentanci kar nekaj imen, ki imajo pomembno vlogo v evropskem nogometu. Tako je bilo vedno, tako je tudi letos. Toda kljub temu vedno razočara. Zakaj, ne vem, saj me ni zraven. Se mi pa zdi, da tam marsikaj ni tako, kot bi moralo biti. Da reprezentance ne vodijo na najboljši način. Ali je za to kriv selektor, vodstvo tamkajšnje nogometne zveze ali kdo drug, seveda ne vem. Je pa jasno, da takrat, ko se ne ve, kdo pije in kdo plača, rezultatov ni," je na razlog, zakaj je Kamerun na zadnjih petih svetovnih prvenstvih, na katerih je igral, vedno izpadel v skupinskem delu, s prstom pokazal nekdanji slovenski reprezentant.

Težko je, če se ne ve, kdo pije in kdo plača

"Morda ni prave ekipe tudi zato, ker v reprezentanci igra nekaj nogometašev, ki spadajo v sam evropski vrh, medtem ko jih veliko še ni uveljavljenih. Potem se pojavljajo ljubosumje, čudne razmere, v katerih imajo nekateri privilegije, drugi pa ne. Če ni določenih pravil vedenja, pa je jasno, da do uspehov ne moreš priti. Toliko bolj se to pokaže na velikih tekmovanjih, ko ekipa skupaj prebije ogromno časa, pritisk pa je velik," je nadaljeval nekdanji nogometaš, ki je s Slovenijo nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2002.

Ni skrivnost, kdo je z naskokom prvi zvezdnik Kameruna. Samuel Eto'o je njegov najboljši strelec, kapetan in menda človek, ki je v tej reprezentanci več kot le nogometaš. "Tudi jaz sem že slišal raznorazne zgodbice o tem, da on sestavlja reprezentanco, določa, kdaj bo treniral in kdaj ne ter podobno. Če je to res, to seveda ni dobro. Lahko je še kako dober, pa s takšnim vedenjem naredi več škode kot koristi. Morda je res, da je genialen nogometaš, ki lahko s trenutkom navdiha reši eno tekmo, a s takšnim ravnanjem po drugi strani morda zafrkne tri," je napadalca londonskega Chelseaja kritiziral Simeunović.

Težko verjame v scenarij, po katerem bi napredovali

"O njegovi nogometni kakovosti nima smisla razpredati. Vsi vemo, kdo in kaj je on. Toda tudi on je le človek iz mesa in krvi. Sam proti ekipi ne more. Zato bi potreboval pomoč soigralcev. Zdi pa se mi, da bi bili soigralci morda še bolj veseli, če ga tam sploh ni bilo. Kdo ve, morda bi bilo tako za Kamerun res bolje," še pravi Mariborčan, ki kamerunski izbrani vrsti v skupini A, v kateri bodo še Brazilija, Mehika in Hrvaška, ne pripisuje prav nobenih možnosti.

"Ne, res ne. Težko verjamem v scenarij, po katerem bi napredovali ob tako hudi konkurenci. Kameruncem ne napovedujem nič dobrega. Hitro se bodo poslovili," je sklenil nekdanji nogometaš, ki je v majici Slovenije igral na 57 tekmah, lahko pa se pohvali tudi s tem, da je z Mariborom leta 1999 izkusil ligo prvakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin