Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 4. 2008,
17.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2008, 17.52

8 let, 5 mesecev

Milanič: Poškodba Osterca le ni tako huda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Trener HiT Gorice Darko Milanič na tekmi s Primorjem ne bo mogel računati na pomoč kar štirih napadalcev. Milan Osterc bo zaradi poškodbe mečne mišice počival vsaj tri tedne.

Nekdanji slovenski reprezentant Milan Osterc si je po ponedeljkovem zdravstvenem pregledu z ultrazvokom vsaj malce oddahnil, saj njegova poškodba mečne mišice na desni nogi ni tako huda, kot se je po tekmi 29. PrveLige Telekom Slovenije z Mariborom (2:1) prvotno zazdelo. ''Jagoda'' je zapustil igrišče v 65. minuti, uvodne napovedi iz novogoriškega tabora pa so omenjale tudi možnost, da je za izkušenega napadalca sezona že končana. Kot vse kaže, se bo strelec desetih zadetkov v tekmovalni sezoni 2007/08 najverjetneje vrnil na igrišča čez tri tedne, tako da bo lahko pomagal soigralcem v zaključku prvenstva, kar je za Sportal potrdil tudi trener ''vrtnic'' Darko Milanič.

Mladinci in Galešić

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste se je pred ''severno-primorskim derbijem'' v Ajdovščini znašel v težavah, saj v konici napada ne bo mogel računati kar na štiri kandidate. ''Čez noč'' je ostal brez poškodovanega Osterca, zaradi kazni bosta srečanje proti Primorju preskočila Abdulrazak Mohammed Ekpoki in Etien Velikonja, zdravstvene težave pa so v tem trenutku previsoka ovira tudi za nastop Mladena Kovačeviča. ''V tej sezoni sem imel skoraj pred vsako tekmo težave, saj je bil vedno nekdo izven stroja, pred tekmo s Primorjem pa so kar štirje. Takoj po tekmi z Mariborom sem pričel razmišljati o možnostih, ki mi preostanejo. Najverjetneje bom vpoklical napadalca iz mladinskega pogona, v poštev prideta Aleksandar Mandič in Damir Čehič, z odsotnostjo Ekpokija pa se je odprla tudi možnost, da kandidira za srečanje Goran Galešić, ki je bil proti Mariboru naš 'četrti' tujec. Sem pa vesel, da je pregled z ultrazvokom pokazal, da poškodba Osterca le ni tako huda,'' je priznal prvi strateg štirikratnih slovenskih prvakov.

Pravi derbi v Ajdovščini

V nedeljo bo v ''prestolnici burje'' še kako zanimivo, saj bosta oba sosedska tekmeca na lovu za dragocenimi točkami. Gostitelji jih potrebujejo v boju za obstanek, saj trenutno na lestvici zasedajo nevarno deveto mesto, HiT Gorica pa še ni rekla zadnje v boju za vrh, ki prinaša uvrstitev v evropsko tekmovanje.

''To bo pravi derbi, ne glede na to, na katerih mestih sta obe ekipi. To je vedno posebna tekma. V teh okoliščinah, ko se mi borimo za vrh, oni pa za to, da na koncu ne bi bili deveti, bo tekma zelo napeta. Kar se tiče nas, moramo ohraniti mirnost in se na tekmo maksimalno dobro pripraviti,'' je še povedal nekdanji branilec Partizana in Sturma, ki je pred leti sedel tudi na trenerskem stolčku pri Primorju.

Ne spreglejte