Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 10.57

8 let

Milan drugi finalist klubskega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši italijanskega Milana so se uvrstili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva, potem ko so v današnjem drugem polfinalu v Jokohami premagali japonsko moštvo Urawa Red Diamonds z 1:0.

deželi vzhajajočega sonca ni bilo presenečenja, v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva sta se po pričakovanju uvrstila južnoameriški in evropski nogometni velikan Boca Juniors in AC Milan. Ekipa iz Buenos Airesa si je finalno vozovnico priigrala v sredo, ko je v prvem polfinalnem obračunu v Tokiu premagala tunizijsko moštvo Etoile du Sahel z 1:0, danes pa je vajo ponovil še aktualni prvak evropske lige prvakov po zmagi nad Urawo. Strelec zmagovitega gola je bil nizozemski igralec sredine igrišča v majici lombardijskega moštva Clarence Seedorf v 68. minuti.

Italijansko moštvo je v prvem polčasu "razorožilo" japonsko s kratkimi podajami z enim dotikom, najlepše priložnosti za zadetek pa so zamudili Andrea Pirlo, Massimo Abrosini in Seedorf. Prvi je zapretil iz prostega strela, drugi po kotu z glavo, močan strel Nizozemca pa je japonski vratar Rjota Cuzuki zaustavil s skrajnimi močmi.

V začetku drugega polčasa je Seedorf zapretil iz voleja, edino pravo priložnost pa so si gostitelji priigrali prek brazilskega nogometaša Washintona, a je bil njegov rojak na italijanskih vratih Dida na pravem mestu. Moštvo iz Milana je zmagovito "pičilo" v 68. minuti: levji delež je naredil Kaka, ki je lepo podal do Seedorfa, ta pa je s sedmih metrov dosegel zmagoviti gol.

Italijanska ekipa je nazadnje na klubskem svetovnem prvenstvu slavila pred davnimi 17 leti, ko je premagala paragvajsko Olimpio s 3:0, v nedeljo pa se bo v velikem finalu pomerila z Boco Juniors - njenim "rabljem" iz leta 2003. "Nedeljski finalni dvoboj ne bi primerjal z našo medsebojno tekmo pred štirimi leti, tedaj sta obe ekipi nastopili v drugačnih zasedbah. Tekma bo težka, a upam na našo zmago," je po polfinalni zmagi nad Urawo dejal Seedorf.

Ne spreglejte