Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

1

Natisni članek

Matic Črnic NK Domžale Luka Elsner

Petek, 29. 7. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Trener Domžal po zmagi nad West Ham Unitedom

Luka Elsner je razkril skrivnost velike zmage

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

1

"To je zmaga ekipe. Vsi fantje, ki so danes stopili na igrišče, so me navdušili. Vsi od prvega do zadnjega si zaslužijo, da jih nosimo po rokah," je Luka Elsner tudi po odmevni evropski zmagi nad londonskim West Ham Unitedom poudaril tisto, kar poudarja že vseskozi. Da zmaguje in igra predvsem ekipa in ne posamezniki.

Trener West Ham Uniteda po tekmi v Stožicah
Poročilo s tekme Domžale : West Ham United
3. krog kvalifikacij za ligo Europa, prve tekme
Intervju z Maticem Črnicem

Čeprav trenerju Domžal nihče ne bi zameril, če bi v ospredje porinil dvakratnega strelca Matica Črnica, je mladi trener, ki že nekaj navdušuje nogometno Slovenijo in po novem tudi Evropo, ostal zvest filozofiji, ki ga je pripeljala zelo daleč.

Obžaluje samo eno stvar

"Vsi od prvega do zadnjega so bili neverjetni." | Foto: "Vsi od prvega do zadnjega so bili neverjetni." "Navdušen sem nad tem, kako so igrali fantje. Ponosen sem nanje. Z energijo, ki so jo vložili v tekmo, so prišli do velike zmage in skupaj z navijači poskrbeli za pravi nogometni spektakel. Imam prekrasno skupino fantov, ki verjame v naše delo in v nas," je bil po zmagi z 2:1 na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa vesel Luka Elsner.

"Vsi od prvega do zadnjega so bili neverjetni," je svoje nogometaše pohvalil še enkrat in priznal, da bi bil lahko prekrasen nogometni večer še lepši, če bi povsem na koncu tekme veliko priložnost izkoristil rezervist Amedej Vetrih in poskrbel za še višjo zmago. "Škoda je, da ni zadel. Ob zmagi s 3:1 bi bili pred povratno tekmo v veliko boljšem položaju, a tudi tako sem lahko zelo zadovoljen," je povedal.

"Veseli me, ker smo igrali pogumno. Vedeli smo, da se nam, če bomo proti taki ekipi igrali obrambno, ne obeta nič dobrega. Vedeli smo tudi to, da West Ham United v Angliji ni vajen, da kdo pritisne nanj in na njegovo obrambno linijo. Spogledovali smo se z idejo, da jih lahko, če jih pritisnemo, premagamo. Uspelo nam je," je skrivnost velike zmage razkril vsega 33-letni trener.

Fotogalerija dogajanja iz Stožic:

Fotogalerija
1 / 23

En dan za užitek, potem sledijo novi izzivi

"Veseli me, da smo zmagali, a še bolj vesel sem tega, da smo igrali natanko tako, kot je bilo treba in smo želeli igrati. Prišli smo do te ravni, da lahko premagujemo tudi ekipe, ki so večje in boljše od nas. Zdaj bomo en dan uživali v veliki zmagi, potem nas čakajo novi izzivi," je po sedmi tekmi v tej sezoni, pet jih je odigral v Evropi, povedal nekdanji dolgoletni nogometaš Domžal, ki je njihov trener postal leta 2012.

V naslednjem tednu ga čakata dva velika izziva. Najprej prvenstveni derbi proti Mariboru v nedeljo, potem povratna tekma proti West Ham Unitedu ob otvoritvi olimpijskega štadiona v Londonu, ki bo po novem dom zdajšnjega evropskega tekmeca Domžal. "Treba bo dobro in pametno žonglirati med prvenstvom in Evropo," je poudaril Ljubljančan, ki je vrsto let živel v Franciji, in nekaj besed namenil povratni tekmi v Londonu, ki si jo bo s tribun ogledalo 60 tisoč gledalcev.

Mladi trener je Domžale popeljal do verjetno najbolj odmevne zmage v klubski zgodovini. | Foto: Mladi trener je Domžale popeljal do verjetno najbolj odmevne zmage v klubski zgodovini.

Verjame, da so pridobili marsikaterega navijača

"Mi takšnega vzdušja nismo vajeni, a mislim, da ne bo ovira. V takšnih tekmah je treba znati uživati in odmisliti, za koga navijajo na tribunah. Zelenica bo tudi v Londonu ista, kot je bila v Ljubljani. Igrišče bo takšno, kot je povsod," je opozoril trener Domžalčanov in spregovoril tudi o obisku tekme v Stožicah, kjer se je zbralo kar 8.500 gledalcev.

"Moramo prisiliti navijače, da prihajajo na naše tekme. Ne zaradi nasprotnikov – zavedamo se namreč, da si jih je danes kar nekaj prišlo ogledati West Ham United –, ampak zaradi nas. Mislim, da smo danes marsikoga prepričali," si je za konec zaželel trenutno najbolj vroči trener na slovenskih tleh.

Ne spreglejte