Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2008,
22.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 19. 4. 2008, 22.22

8 let, 5 mesecev

Ljubljančani so se opekli v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mika CM Celja so v 29. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Interblock z 2:1 (0:0).

Celjani so se v obupu po štirih zaporednih porazih malce zatekli tudi k vraževerju. Ugotovili so, da na svojem igrišču še nikoli niso izgubili, ko so igrali ob 20. uri in tudi to jim je, kot kaže, pomagalo k prekinitvi črnega niza. Junak tekme je bil Pečnik, ki je najprej mojstrsko zadel, pri drugem celjskem golu pa je bil podajalec. Na drugi strani se je Interblock s porazom malce oddaljil od vodilnih Domžal (za njimi zaostaja za 10 točk) in drugega Kopra (štiri točke).

Slab prvi polčas, v nadaljevanju razigrani Pečnik

Prvi polčas na Areni Petrol bodo maloštevilni gledalci hitro pozabili. V prvih 45 minutah sta si obe ekipi priigrali vsega po eno polpriložnost. V 11. minuti je s 25 metrov močno in natančno meril Elsner, vendar je bil Šeliga dobro postavljen in je žogo odbil. Celjani pa so še najnevarnejšo akcijo izpeljali v 23. minuti, ko sta kombinirala Pečnik in Sešlar, slednji pa je s sedmih metrov zgrešil cilj.

Že v prvi minuti nadaljevanja pa so si gostitelji priigrali dotlej najlepšo priložnost na tekmi. Štraus je lepo podal za hrbet Interblockove obrambe, kamor je lepo vtekel Pečnik. Ta se je sam znašel pred vratarjem Rozmanom, a je z 18 metrov meril mimo gola. Zato pa se je mladi celjski napadalec odkupil tri minute pozneje, ko je z volejem s 25 metrov zadel za tako želeno vodstvo Celjanov.

Grabus presenetil Šeligo

Že v 57. minuti se je domačinom ponudila nova izjemna priložnost. Štraus se je znašel sam nekoliko na desni strani deset metrov od vrat gostov, sprožil močan strel, a še pravočasno je pritekel Grabus in žogo odbil v kot. V 60. minuti so prvič v drugem polčasu zapretili Ljubljančani, ko se je Jolić znašel pred vrati Celja, toda žogo poslal visoko čez okvir.

Isti igralec je bil nevaren tudi v 72. minuti, ko je z glavo le za las zgrešil celjska vrata. Pet minut pozneje si je zaradi simuliranja v kazenskem prostoru domačinov prislužil še rumeni karton, Celjani pa so nato dokončno odločili zmagovalca. Pečnik je v pravem slalomu nanizal tri gostujoče igralce in lepo podal do Puca, ki je bil natančen s 14 metrov. Interblock je v 84. minuti le ublažil poraz, ko je Grabus meril s 25 metrov, žoga se je pred Šeligo odbila in ga presenetila ter končala za njegovim hrbtom.

Ne spreglejte