Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2019,
23.12

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Natisni članek

Samir Handanović Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Petar Stojanović UEFA liga prvakov

Sreda, 11. 12. 2019, 23.12

12 mesecev

LIGA PRVAKOV, SKUPINSKI DEL (6. KROG)

Madridski sprehod za Oblaka, ki se je pridružil Iličiću in Kamplu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Jan Oblak | Takole se je Jan Oblak razveselil zadetka svojih soigralcev v Madridu. | Foto Getty Images

Takole se je Jan Oblak razveselil zadetka svojih soigralcev v Madridu.

Foto: Getty Images

Kot zadnji se je v sredo v osmino finala lige prvakov uvrstil Atletico Madrid Jana Oblaka, ki v Madridu pričakovano ni imel težav z moskovsko Lokomotivo. Slovenski nogometni zvezdnik se je tako med najboljšimi 16 pridružil Josipu Iličiću, ki se je tja uvrstil z Atalanto, in Kevinu Kamplu, ki si je izločilne dele že pred časom zagotovil z RB Leipzigom. Petar Stojanović se je z zagrebškim Dinamom poslovil od tekmovanja.

Atleticu je v skupini D v zadnjem krogu gostil odpisano moskovsko Lokomotivo, a si ni smel privoščiti spodrsljaja, saj bi v primeru poraza lahko izpadel. Ko so Madridčani takoj na začetku zapravili enajstmetrovko, se je morda še zdelo, da se lahko zgodi kaj nepričakovanega, a potem so zabili dva gola in se zlahka uvrstili v nadaljnje tekmovanje, tako pa bi bilo tudi v primeru poraza, saj je Bayer v Leverkusnu z 0:2 izgubil proti Juventusu. Jan Oblak je bil v Madridu praktično brez dela.

Velik podvig odpisane Iličićeve Atalante

V skupini C sta nastopala dva kluba slovenskih legionarjev in imela oba možnosti, da si kot drugouvrščena zagotovita napredovanje. Sprva je bolje kazalo Dinamu, ki je v Zagrebu s Petrom Stojanovićem na začetku tekme prišel do vodstva proti že pred tekmo naprej uvrščenemu Manchester Cityju in v bližini Slovenije je začelo dišati po senzaciji. Brazilec pri gostih Gabriel Jesus je s tremi goli pozneje poskrbel, da je hrvaški prvaki niso dočakali, v zaključku tekme pa je končni izid 1:4 postavil mladi, 19-letni Phil Foden.

Fotogalerija s tekme med Dinamom in Cityjem (foto: Blaž Weindorfer / Sportida):

Fotogalerija
1 / 64

Nekaj tisoč kilometrov stran pa je velik podvig uspel Atalanti, ki je brez pomoči poškodovanega Josipa Iličića v gosteh pri Šahtarju zmagala s 3:0 in se naprej uvrstila, potem ko ji je po polovici tekmovanja kazalo katastrofalno slabo. Vse prve tri tekme je namreč izgubila, zdaj pa v debitantski sezoni v elitni evropski klubski ligi prišla do velikega podviga.

Petarda PSG, v Münchnu v središču pozornosti nesrečni Francoz

V skupini A je bilo glede potnikov v nadaljnje tekmovanje vse odločeno že pred zadnjim krogom. PSG je osvojil prvo mesto, za konec pa s 5:0 razbil Galatasaray, Real pa drugo mesto. Madridčani so za konec s 3:1 premagali Club Brugge in se Belgijcem oddolžili za remi, ki so ga proti njim iztržili na prvi tekmi.

Kingsley Coman
Sportal Nenavadna poškodba zvezdnika Bayerna. Prvi vtisi so grozljivi.

Podobna je bila zgodba v skupini B, v kateri je bil Bayern prvi že pred zadnjo tekmo, Tottenham pa si je zagotovil drugo mesto. Tokrat sta kluba v Münchnu obračunala med sabo, s 3:1 pa so zmagali Bavarci. Tekmo v Nemčiji je zaznamovala poškodba domačega zvezdnika Kingsleyja Comana.

Na drugi tekmi skupine je Olympiacos z 1:0 premagal Crveno zvezdo in pristal na tretjem mestu, kar pomeni, da bo evropsko sezono nadaljeval v ligi Europa.

Samir Handanović je z Interjem tudi v svoji drugi sezoni v ligi prvakov obstal v skupinskem delu. | Foto: Reuters Samir Handanović je z Interjem tudi v svoji drugi sezoni v ligi prvakov obstal v skupinskem delu. Foto: Reuters

Črn torkov dejavu za Handanovića v Milanu

Inter je  v torek v Milanu gostil Barcelono, ki si je napredovanje in tudi prvo mesto v skupini F zagotovila že pred zadnjim krogom, tako da je v Italiji nastopila zelo oslabljena. Manjkal je tudi na novo okronani najboljši nogometaš leta na svetu Lionel Messi. Milančani so v zadnji krog krenili z istim številom točk kot Borussia Dortmund, a z boljšim izkupičkom z medsebojnih tekem, tako da so morali na zadnji tekmi osvojiti vsaj toliko točk, kot so jih Nemci, ki pa so doma gostili praško Slavio.

Ansu Fati
Sportal Čudežni najstnik, za katerega bo Barcelona zahtevala 400 milijonov evrov

Zdesetkana Barcelona je kljub temu prišla do vodstva, ko je sredi prvega polčasa zadel mladi Carles Perez. Vodstvo gostov je z golom v zaključku prvega dela igre izničil Romelu Lukaku. V drugem polčasu je Interju nekaj časa kazalo, da bo Inter napredoval, saj je bil izid na tekmi v Dortmundu izenačen, potem pa je tam Borussia prišla do vodstva in na koncu tudi zmage, medtem ko so Milančani prejeli gol in izgubili, ko je v zaključku tekme za goste zadel rezervist, komaj 17-letni Ansu Fati.

Pred tem je Inter kar dvakrat zadel za vodstvo, a so oba gola sodniki razveljavili zaradi nedovoljenega položaja.

Evropski prvak Liverpool je v Salzburgu močno trepetal za napredovanje, a je na koncu uspel. | Foto: Reuters Evropski prvak Liverpool je v Salzburgu močno trepetal za napredovanje, a je na koncu uspel. Foto: Reuters

Evropski prvak Liverpool je trepetal v bližini Slovenije

Torkovo dogajanje se je začelo s tekmama v skupini E, v kateri je evropskemu prvaku Liverpoolu grozilo, da bo izpadel že po predtekmovanju. Gostoval je pri izjemno učinkovitemu avstrijskemu prvaku Salzburgu in moral paziti, da ne bo izgubil. Vse do 57. minute so Liverpoolčani trepetali, nekajkrat pa jih je pred najhujšim rešil vratar Alisson Becker, potem pa je Naby Keita trenutno vodilno moštvo angleške lige popeljal v vodstvo. Ko je minuto za tem zadel še Mo Salah, je bilo sanj Avstrijcev o podvigu konec.

Ancelotti
Sportal Šok v Italiji: Ancelotti po visoki zmagi pri Napoliju ostal brez službe

Na drugi tekmi skupine Napoli, pri katerem je trener Carlo Ancelotti po dvoboju ostal brez službe, saj Neapeljčani do te tekme niso zmagali na devetih tekmah v nizu v vseh tekmovanjih, doma ni imel težav z Genkom in se je pričakovano uvrstil med najboljših 16. Junak zmage Italijanov je bil Poljak Arkadiusz Milik, ki je že v prvem polčasu zabil tri gole pri zmagi Napolija s 4:0.

Lyonu je z golom v 82. minuti napredovanje prinesel Memphis Depay. | Foto: Reuters Lyonu je z golom v 82. minuti napredovanje prinesel Memphis Depay. Foto: Reuters

Drama v skupinah G in H

Najbolj dramatičen je bil razplet v skupini G, v kateri si je že pred zadnjim krogom napredovanje zagotovil RB Leipzig Kevina Kampla, ki pa tokrat zaradi poškodbe ni igral, medtem ko so se za osmino finala potegovali Zenit, Benfica in Lyon. Najprej je bil v najboljšem položaju Zenit, potem je nekaj časa kazalo, da se bo ob enakem številu točk vseh treh ekip med najboljših 16 uvrstila Benfica, ki je v Lizboni prišla do vodstva s 3:0 in s tem izničila zmago Zenita v Rusiji (v St. Peterburgu je bilo 3:1), potem pa je Lyon v 82. minuti prišel do izenačenja in tudi napredovanja, ki si ga je prislužil s točko prednosti pred Portugalci in Rusi.

Zelo napeto je bilo tudi v skupini H, v kateri smo videli troboj Chelseaja, Valencie in Ajaxa za prvi dve mesti. Chelsea je v Londonu pričakovano premagal odpisani Lille, medtem ko si je polfinalist prejšnje sezone lige prvakov Ajax v Amsterdamu privoščil poraz proti Valencii in se bo moral zadovoljiti z nadaljevanjem evropske sezone v ligi Europa.

Kdo vse se je uvrstil v osmino finala?

Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea, Juventus, Liverpool, Lyon, Manchester City, Napoli, PSG, RB Leipzig, Real Madrid, Tottenham, Valencia.

Žreb parov osmine finala lige prvakov bo v ponedeljek v Nyonu ob 12. uri.

Najboljši strelci:

10 - Lewandowski (Bayern München),
- Håland (Salzburg),
6 - Kane (Tottenham),
5 - Depay (Lyon), Icardi (PSG), Martinez (Inter), Mbappe (PSG), Mertens (Napoli), Son (Tottenham), Sterling (Man City),
...

Ne spreglejte