Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2019,
22.51

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

2

Natisni članek

Kevin Kampl Petar Stojanović Josip Iličić Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov

Sreda, 2. 10. 2019, 22.51

1 leto

LIGA PRVAKOV, SKUPINSKI DEL (2. KROG)

Handanović praznih rok iz Camp Noua, Liverpool skoraj zapravil nemogoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

2

Samir Handanović, Inter, Barcelona | Samir Handanović je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. | Foto Reuters

Samir Handanović je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo.

Foto: Reuters

Danes je bila na sporedu še druga polovica drugega kroga skupinskega dela lige prvakov. Samir Handanović je v poslastici večera z Interjem remiziral na gostovanju pri Barceloni, za katero je od prve minute igral tudi ''povratnik'' Lionel Messi. RB Leipzig je proti Lyonu igral brez poškodovanega Kevina Kampla in izgubil, prvič v tej sezoni pa so se na Anfieldu predstavili evropski prvaki. Liverpool je po visokem vodstvu proti avstrijskemu prvaku Salzburgu na koncu komaj izvlekel tri točke.

Danes sta bila izmed klubov, v katerih nastopajo slovenski legionarji, na delu Inter Samirja Handanovića in RB Leipzig Kevina Kampla. Milančani so se pomerili na poslastici v skupini F, v kateri ne manjka velikanov. Interju gre odlično v domačem prvenstvu, kjer še ni izgubil točke in vodi na lestvici, v Evropi pa je v prvem krogu razočaral navijače s težko prigaranim domačim remijem proti praški Slavii. Češki prvak je sicer v drugem krogu klonil proti Borussii Dortmund, Inter pa je po preobratu moral priznati premoč Barceloni, enemu največjih favoritov za osvojitev evropske krone. Dvoboj je sodil Damir Skomina. Milančane je že v tretji minuti v vodstvo popeljal Lautaro Martinez, za Katalonce pa je v drugem polčasu dvakrat v polno zadel Luis Suarez.

Erling Braut Haaland
Sportal Norveški strelski stroj, ki se ga bojijo tudi evropski prvaki

Evropski prvak Liverpool je po porazu v Neaplju ulovil prve tri točke proti avstrijskemu prvaku Salzburgu, ki je v prvem nastopu kar s 6:2 razbil belgijski Genk, polovico zadetkov pa je dosegel norveški najstnik Erling Haaland. Aktualni prvaki so v prvem polčasu vodili že s 3:0, na koncu pa so komaj izvlekli zmago s 4:3.

Rdeči vragi iz Leipziga so z 0:2 klonili proti Lyonu, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa je zaradi zdravstvenih težav preskočil dvoboj.

Iličić zapravil najstrožjo kazen in nesrečno izgubil

Josip Iličić je proti Šahtarju na San Siru zapravil strel z bele točke, kar se mu ne dogaja pogosto v karieri. | Foto: Getty Images Josip Iličić je proti Šahtarju na San Siru zapravil strel z bele točke, kar se mu ne dogaja pogosto v karieri. Foto: Getty Images V skupini C, kjer nastopata dva slovenska legionarja, je bilo zanimivo v Milanu in Manchestru. Na San Siru sta se udarila Atalanta Josipa Iličića, ki domačih tekem lige prvakov ne igra v Bergamu, kjer poteka prenova stadiona, ampak v Milanu, kjer je v tej sezoni začasni gostitelj, in Šahtar iz Donecka. Italijani so po visokem uvodnem porazu z zagrebškim Dinamom (0:4) doživeli novo zaušnico. 

Iličić (igral je do 57. minute) je v 16. minuti padel v kazenskem prostoru, sodnik je pokazal na 11-metrovko, a je slovenski reprezentant ni spremenil v zadetek. Vratar Andrij Pjatov je njegov strel zaustavil. Dobrih deset minut pozneje so imeli domači navijači le razlog za veselje. V gneči pred golom se je najbolje znašel Duvan Zapata in po strelu z glavo zadel za 1:0. Gostje so tik pred odmorom izenačili, a še bolj boli zadetek iz 95. minute, ko je Šahtar tako rekoč tik pred iztekom srečanja zadel za zmago in odpeljal poln plen.

Manchester City je ugnal Dinamo Zagreb. | Foto: Reuters Manchester City je ugnal Dinamo Zagreb. Foto: Reuters

Manchester City, ki zaradi poškodbe dimelj ni mogel računati na Belgijca Kevina De Bruyneja, je upravičil vlogo velikega favorita proti zagrebškemu Dinamu, za katerega je vso tekmo igral slovenski reprezentant Petar Stojanović. Zagrebčani so do 66. minute držali 0:0, nato pa je Raheem Sterling zadel za 1:0. Zagrebčani so ob koncu lovili izenačenje, a je Phil Foden z zadetkom v 95. minuti pokopal njihove upe.

Jan Oblak
Sportal Oblak s prestola pahnil Zahovića

Real po zaostanku ujel točko, Icardi s prvencem za zmago PSG

Emmanuel Dennis je v Madridu do 39. minute zadel dvakrat, a se je Real v nadaljevanju vrnil in vknjižil točko. | Foto: Reuters Emmanuel Dennis je v Madridu do 39. minute zadel dvakrat, a se je Real v nadaljevanju vrnil in vknjižil točko. Foto: Reuters

Nogometaši Reala, evropski rekorderji po številu naslovov (13-kratni zmagovalci), so po preobratu ujeli točko proti belgijskemu podprvaku Club Brugge. Ta se je v Madridu po zadetku Emmanuela Dennisa v 10. minuti razveselil vodstva z 1:0. Nigerijec je v 39. minuti še poglobil krizo belega baleta, drugič ugnal Thibauta Courtoisa in soigralce na odmor popeljal s prednostjo 2:0. To je v 55. minuti na veselje domačih stopil Sergio Ramos, pol ure pozneje, ko je belgijska ekipa zaradi rdečega kartona Ruuda Vormerja igrala le z desetimi nogometaši, pa je končnih 2:2 postavil Casemiro.

V isti skupini je PSG brez kaznovanega Neymarja (s tem je odslužil kazen) in poškodovanega Edinsona Cavanija slavil pri Galatasarayu (1:0). Pod premierni zadetek v dresu Parižanov se je podpisal Mauro Icardi.

Atletico Jan Oblak
Sportal Jan Oblak obnorel svet s čudežno obrambo: Kaj naj sploh rečem?

Oblak spet zaklenil vrata

V skupini D sta oba favorita za napredovanje Juventus in Atletico zmagala. Jan Oblak je po nedeljskem remiju z Realom v španskem prvenstvu (0:0) svoja vrata zaklenil tudi v Moskvi, kjer so s soigralci pri Lokomotivu slavili z 2:0. Stara dama je v Torinu s 3:0 - zadnji zadetek je dosegel Cristiano Ronaldo - odpravila Bayer Leverkusen.

Bayern je na krilih Gnabryja razbil Tottenham Serge Gnabry je ob ponižanju Tottenhama s 7:2 zadel štirikrat. | Foto: Getty Images Serge Gnabry je ob ponižanju Tottenhama s 7:2 zadel štirikrat. Foto: Getty Images

Derbi večera v Londonu je bil vse prej kot tesen. Bayern München se je s kar 7:2 znesel nad Tottenhamom, štiri zadetke je dosegel Serge Gnabry.

Precej bolj vroče je bilo v Beogradu, kjer sta si nasproti stala srbski in grški prvak. Crvene zvezde in Olympiakosa iz Pireja, pravoslavnih klubskih velikanov, ne druži le ljubezen do rdeče-belih dresov, ampak tudi odkrito prijateljstvo navijačev. Grki so povedli v 37. minuti, a na koncu so se treh točk veselili gostitelji, ki so od 58. minute igrali z igralcem več.

Tottenham Bayern
Sportal Sramota, kakršne London še ni videl

 

Najboljši strelci:

4 - Gnabry (Bayern München), Håland (Salzburg),
3 - Lewandowski (Bayern Munchen), Oršić (Dinamo Zagreb),
2 - ...
...

Jaka Bijol
Sportal Noro, kaj počneta Slovenca na Poljskem #video
Ne spreglejte