Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2008,
17.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 9. 2008, 17.14

8 let, 5 mesecev

Lazič: Komaj čakamo tekmo v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka se bodo v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili z MIK CM Celjem. Pred srečanjem v "knežjem mestu" je za Sportal spregovoril Igor Lazič.

Ljubljanska ekipa je po daljnem 9. aprilu težko pričakovano prvenstveno zmago vendarle vknjižila 1. septembra. V Spodnji Šiški je namreč padla lendavska Nafta …

"Ta zmaga je zelo dobrodošla in je dobra popotnica za srečanje proti Celjanom. Mislim, da je v naših vrstah dovolj kriznega obdobja in je napočil skrajni čas, da začnemo znova ter se odlepimo od dna," se je minulega srečanja uvodoma za Sportal dotaknil Igor Lazič, ki je po vseh turbulencah glede vzdušja v ekipi dodal: "Vzdušje je sedaj dobro … Sicer tudi prej ni bilo slabo, čeprav zaradi slabih rezultatov ni bilo ravno idealno. Če ekipa zmaguje, je vzdušje seveda temu primerno. V štirinajstdnevnem premoru smo imeli dobre priprave in že komaj čakamo tekmo v Celju."

Čim prej se odlepiti od dna

Ljubljančani pa bodo proti drugi prvenstveni zmagi korakali v soboto, ko se bodo odpravili k četi Slaviše Stojanoviča, ki na lestvici zaseda šesto mesto, s prednostjo štirih točk pred Ljubljančani. Potrditi zmago v minulem krogu je vsekakor cilj aktualnih pokalnih in superpokalnih prvakov … "Nedvomno moramo tokrat to zmago potrditi. S Celjani se ne bomo obremenjevali. Proti Celjanom potrebujemo zmago, nato bomo gostili Mariborčane. Če bomo obe srečanji zmagali, se lahko že nekoliko dvignemo. Sezono smo namreč slabo štartali, zato točke nujno potrebujemo. Vsako tekmo gremo na zmago … Kaj pa se dogaja pri Celjanih, pa nas niti ne zanima. Zanimajo nas zgolj naše zmage," je odločno pripovedoval še ne 29-letni nogometaš, ki je v preteklosti že branil barve celjske ekipe.

Napadalci in vezisti

"Celjski grofi" so v primerjavi z minulo sezono dodobra prevetrili igralsko zasedbo, zato se poraja vprašanje, kdo je tokrat prva violina celjske zasedbe … "Imajo dobro ekipo, odlične posameznike in uspešnega trenerja. A igralcev ne bi imensko izpostavljal. Verjamem le, da nas čaka težka," je nadaljeval ljubljanski branilec, ki je za konec omenil še največje adute svoje ekipe na srečanju v mestu ob Savinji. "Glavni aduti so vsi tisti, ki igrajo v napadu. Torej Ermin Rakovič, Aleksandar Rodić, Dario Zahora in Ivan Jolić. Proti Nafti pa so blesteli še igralci v zvezni liniji, kot sta Darijan Matič in Zoran Zeljkovič."

Ljubljančane bo vodil Benedejčič

Nogometaše na dno prikovanega ljubljanskega prvoligaša pa bo v soboto vodil pomočnik trenerja na ljubljanski klopi Alberta Bigona, Igor Benedejčič. Slednji, ki bo zaradi vnovičnega operativnega posega 60-letnega Bigona na Apeninskem polotoku nadomestil italijanskega strokovnjaka, bo lahko tokrat računal na skorajda vse igralce. Potem ko je izven pogona še vedno Boštjan Jelečevič, se po poškodbi vrača Janez Zavrl. Še vedno pa ni povsem nared Dejan Gerič, ki je sicer minuli teden že pričel s treningi. V kadru pa ne bo tudi Martina Preglja, ki trenira po posebnem programu.

Med prvenstvenim premorom pa so "kockarji" sredi tedna odigrali še eno prijateljsko srečanje. V Kranju so namreč ugnali tamkajšnjega tretjeligaša, Savo Kranj, in to s prepričljivih 7:0. Med strelce so se po dvakrat vpisali Zoran Zeljkovič, Ermin Rakovič in Aleksandar Rodić, enkrat pa je bil natančen še Dario Zahora.

Ne spreglejte