Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 5. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

3

Natisni članek

Igor Bišćan Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Ricardo Alves

Torek, 15. 5. 2018, 20.00

5 let, 11 mesecev

Trener Olimpije Igor Bišćan o izvajalcih strelov z bele točke

Kronaveter ali Alves? Bišćan (še) ne ve.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

3

Igor Bišćan | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

''Na teh dveh tekmah smo izgubili štiri točke,'' se je trener Olimpije Igor Bišćan spomnil na nedavni domači tekmi z Gorico in Ankaranom, na katerih so navijači v Stožicah zaman čakali na zadetke. Dvoboja s primorskima tekmecema imata kar nekaj skupnih značilnosti, najbolj pa sta ju zaznamovala zapravljena kazenska udarca. Če bi zatresla mrežo, bi imela Olimpija pred Mariborom tri točke prednosti.

Proti vrtnicam je kazenski strel zapravil Rok Kronaveter, proti galebom pa Ricardo Alves. Kdo bo prevzel odgovornost, če bo sodnik morebiti pokazal na belo točko za Ljubljančane v soboto na večnem derbiju v Mariboru?

''Ne vem. V tem trenutku to ni najbolj odločilna stvar. Kronaveter je igralec, ki je, kot se spomnim, Olimpiji z bele točke zagotovil naslova prvaka. Proti Gorici je zgrešil, Alves, ki se ga sem v nedeljo določil za izvedbo 11-metrovke, pa na tekmi z Ankaranom. Ne morem reči, da sta streljala slabo, a nam v tem trenutku res ne gre. Ne moremo zadeti tudi iz takšnih priložnosti, kot je kazenski udarec,'' je potožil 40-letni Hrvat in dajal vtis, kot da bi se v zadnjih tednih nekaj zarotilo proti zmajem.

So še bolj pomembne naloge

Ricardo Alves je v tej sezoni najboljši strelec Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ricardo Alves je v tej sezoni najboljši strelec Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Alves je po zapravljenem strelu z bele točke proti zadnjeuvrščenemu Ankaranu, ki je pahnil Olimpijo z vodilnega položaja, zapuščal igrišče s solznimi očmi. V tej sezoni je z bele točke že dosegel dva zadetka. Bo izvajalec tudi v soboto, če bi glavni sodnik Damir Skomina med srečanjem v Mariboru pokazal na belo točko za goste?

''Kdo bi bil izvajalec, v tem trenutku res ni pomembno,'' se strateg Olimpije zaveda, da ima v tednu, ki ga loči do derbija vseh derbijev v Ljudskem vrtu, veliko bolj pomembne naloge od tega, kdo bi prevzel odgovornost za največjo priložnost, kar jih pozna nogomet.

Kdo bi moral izvajati kazenske strele pri nogometnem klubu Olimpija?

  • Ricardo Alves.
    11,32 %
    12 glasov
  • Rok Kronaveter.
    57,55 %
    61 glasov
  • Kdo drug.
    31,13 %
    33 glasov
Oddanih 106 glasov

V soboto šteje le zmaga

Rok Kronaveter jo bo v soboto skušal zagosti klubu iz svojega rojstnega mesta. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rok Kronaveter jo bo v soboto skušal zagosti klubu iz svojega rojstnega mesta. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji hrvaški reprezentant bo poskušal varovancem dopovedati, naj dvignejo glavo gor, saj imajo še vse v svojih rokah. Poskušal bo predramiti strelce, da ujamejo ritem, ki jih je v tej sezoni že krasil.

V zadnjih nastopih, ko se je Olimpija navadila na remije in omogočila Mariboru, da jo prehiti na lestvici, je dosegla zelo malo zadetkov. Na zadnjih devetih srečanjih ni nikoli dosegla več kot dveh zadetkov, skupaj pa le devet. V povprečju torej le zadetek na tekmo.

To je slaba tolažba pred derbijem, na katerem potrebuje Olimpija zmago, če želi v zadnja dva kroga prvenstva vstopiti z najvišjega položaja. Na Štajersko se odpravlja tudi veliko navijačev zmajev, ki se zavedajo, da bi lahko njihove ljubljence v boju za slovenski naslov zadovoljila le zmaga.

V četrtek bodo v popoldanskih urah obiskali trening Bišćanove čete, jim podali podporo in jim poskušali še dodatno zapihati v jadra pred sobotnim derbijem. Začel se bo ob 20.30.

Maribor, Olimpija, grafika | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Ne spreglejte