Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 2. 2012,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Četrtek, 16. 2. 2012, 8.45

8 let

Koren in 'Nova' ne, kaj pa Radosavljević?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor članske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović bo malce čez 13. uro razkril seznam kandidatov za srečanje s Škotsko. Bo ponudil kakšno presenečenje?

Vidnejših sprememb glede na seznam, ki ga je Slaviša Stojanović ponudil pred krstnim nastopom v vlogi selektorja (poraz z ZDA 2:3), ni za pričakovati. Največjo neznanko je odpravil ''stresni'' ponedeljek. Takrat sta zdaj že nekdanji kapetan Robert Koren in drugi najboljši strelec vseh časov Milivoje Novaković stpotrdila, da ne bosta več oblekla državni dres, s tem se je Kekov naslednik znašel pred nalogo, ko se bo primoran osredotočiti na pomlajevanje ekipe. Ostaja pa odprto vprašanje, kakšna bo prihodnost Aleksandra Radosavljevića. Gorenjec je po zadnjem reprezentančnem nastopu, ko je v Ljudskem vrtu sodeloval pri zmagi nad Srbijo (1:0), izpostavil, da mora o reprezentančnem nadaljevanju še dobro premisliti. Pred dvobojem z ZDA je selektorja zaprosil, če bi lahko zaradi zdravstvenih težav v družinskem krogu preskočil tekmo. Strokovno vodstvo je prošnji ugodilo, po uradnem slovesu velikih prijateljev, pa tudi sovrstnikov (Koren in Novaković), pa ostaja prisotna bojazen, da bi se lahko za podoben korak odločil tudi ''Rade''. To bi bil velik udarec za selektorja, saj bi na mestu zadnjega zveznega igralca, kjer sta v času največjih uspehov pod vodstvom Keka sodelovala Koren in Radosavljević, nastala velika vrzel. Tudi zaradi odsotnosti Armina Bačinovića, ki je po operaciji kolena prisiljen na daljši počitek, na igrišča pa bi se lahko vrnil šele v začetku prihodnjega meseca. Na srečanju z ZDA sta se na tem igralnem mestu preizkusila Darijan Matić in Rene Krhin. Prvi se v prvem polčasu ni najbolj izkazal, drugi pa je v nadaljevanju poživil igro v zvezni vrsti. Ker na Krhina resno računa tudi selektor mlade izbrane vrste Tomaž Kavčič, bo mladi Štajerec, ki v Bologni ni deležen prevelikega zaupanja trenerja, prisoten v načrtih obeh selektorjev, 29. februarja pa bo najverjetneje dobila prednost članska reprezentanca. Kavčič je že napovedal, da je s selektorjem Stojanovićem sklenil dogovor, da mu za dvoboj s Škotsko ''posodi'' igralca ali dva, ko pa bo šlo za kvalifikacijske točke, naj bi mladi upi okrepili ''njegovo'' reprezentanco do 21 let.

Bo po Lazareviću kmalu debitiral tudi Vučkić?

Na srečanju z ZDA je izmed ''mladih'' poleg Krhina nastopil tudi Dejan Lazarević in debitiral v članski izbrani vrsti. Odigral je le nekaj minut, a spoznal, da v prihodnosti nanj resno računa tudi strokovno vodstvo članske reprezentance. Če bi za dvoboj s Škotsko prejel ''članski'' vpoklic tudi Haris Vučkić, ki ga je Newcastle minuli teden posodil Cardiffu (v torek je že dosegel prvi zadetek v angleški prvi ligi), nato pa na Bonifiki tudi zaigral, bi si oddahnil marsikateri nogometni navdušenec. S tem bi bila namreč tudi uradno prekrižana možnost, da bi Vučkić v prihodnosti oblekel dres katerikoli druge reprezentance. Denimo tiste iz BiH, ki naj bi v preteklosti zaradi družinskih korenin že snubila mladega reprezentanta. Izmed novih obrazov bi se lahko v slovenski selekciji znašel tudi Jasmin Kurtić, ki je v Italiji blizu očem slovenske javnosti, pri Vareseju pa za razliko od mnogih rojakov na Apeninskem polotoku igra redno.

Kar se tiče branilcev, je veliko vprašanje, ali se bo na seznamu znašel Matej Mavrič. Pirančan je blizu dogovora s kitajskim klubom, tako da se v tem obdobju ubada predvsem z reševanjem klubskega statusa, Nogometna zveza Slovenije (NZS) pa bo verjetno ponudila tudi svoje stališče do nedavnih ''vragolij'' Miša Brečka, ki je v Kölnu kršil zakon, klubsko vodstvo pa ga je ''nagradilo'' z denarno kaznijo. Trboveljčan, ki je bil v dresu slovenske izbrane vrste vedno vzor resničnega profesionalca, na njegov račun pa ni bilo prav nikoli slišati kakršnokoli pripombo, je zaradi rdečega kartona počival na zadnjih tekmah ''kozličkov''. V Kölnu in slovenski reprezentanci je nepogrešljiv člen udarne enajsterice, tako bo najverjetneje tudi na prijateljski tekmi s Škotsko, na kateri bo začel Stojanović s pomočjo Safeta Hadžića in Antona Usnika postavljati temelje ekipi, s katero bo jeseni začel naskakovati uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Ne spreglejte