Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
17.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 17.42

8 let, 5 mesecev

Koper še naprej zadnji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper so v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Interblocku z 1:4 (0:1).

Preporod Interblocka se nadaljuje. Na Obali so Ljubljančani proti neprepoznavnemu Kopru vknjižili še tretjo zaporedno zmago, ki jih potisnila v sredino lestvice. Na drugi strani so Koprčani še vedno prikovani na dno prvoligaške konkurence.

Na tekmi so imeli "kanarčki" predvsem v drugem delu kar nekaj priložnosti, toda gosti so na drugi strani znali izkoristiti vse vrzeli v koprski obrambi, še posebej po vodilnem zadetku, ko so bili zelo nevarni v protinapadih.

Podjetnejši Interblock

Prvi polčas dvoboja v Kopru je minil ob pobudi gostov, ki so na odmor zasluženo odšli z zadetkom prednosti. Izbranci Igorja Benedejčiča so bili podjetnejši, si ustvarili več priložnosti, prvo pa v 13. minuti, ko je Rendulić s 15 metrov meril mimo vrat. V 20. minuti se je v ugodnem položaju za strel znašel Zahora, ki pa je tako z glavo kot tudi z nogo preslabo meril. Štiri minute zatem so Ljubljančani povedli, ko se je Rodić otresel Rajčeviča in nato z močnim strelom pod prečko matiral še Hasića.

Že v 30. minuti pa je moral domači strateg Vlado Badžim opraviti prvo menjavo. Poškodovanega Bordona je zamenjal Ipavec. Kljub vstopu izkušenega napadalca pa Koprčanom ni uspelo resneje ogroziti Rozmana v Interblockovih vratih. Omeniti velja le poskus Vilerja s 25 metrov, ki pa ga je mladi ljubljanski vratar ukrotil.

Polom Koprčanov

V drugem polčasu je prvo resnejšo akcijo zaključil Zahora, čigar strel pa Hasiću ni povzročil veliko dela. Nato pa so gostitelji vendarle pokazali več želje po napadu. Najprej je Pahor z glavo meril mimo vrat, nato je isti igralec v zmedi spet zaposlil vratarja Rozmana, Rajčevič pa je v nadaljevanju akcije zatresel vratnico. Njegovemu zgledu je v 65. minuti sledil Amusan, saj je po podaji iz kota zdel prečko. Kazen za zgrešene strele je kmalu sledila. V 72. minuti je namreč Iličić z lepo globinsko podajo zaposlil Matića, slednji se je prebil vse do koprskih vrat in nato nesebično podal Zahori, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti za 2:0. Le dve minuti pozneje so imeli Ljubljančani priložnost za povišanje prednosti, saj je najprej Pregelj z 11 metrov zadel vratnico, nato pa je Zahora meril previsoko.

Toda za razliko od Koprčanov jih to ni kaznovalo. Še več, ljubljanski nogometaši so v 76. minuti dosegli še tretji zadetek. Ntame je odvzel žogo na sredini igrišča in nato sam ukanil koprsko obrambo ter na koncu dosegel prvi zadetek v ljubljanskem dresu. Pravi polom neprepoznavnega Kopra pa je potrdil Zahora, ki je izkoristil podajo mladega Delamee. Že v sodnikovem podaljšku je za častni zadetek po podaji iz kota poskrbel Amusan.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte