Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2011,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lestvica FIFA slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 21. 9. 2011, 11.46

8 let

Kekova četa izgubila deset mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca je na novi lestvici Fife doživela strm padec. Izgubila je kar deset mest, na vrh pa se je vrnila Španija. Pred Nizozemsko ima 34 točk prednosti.

Španska reprezentanca je ponovno zasedla prvo mesto na lestvici Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in je na tem mestu zamenjala doslej vodilno Nizozemsko, medtem ko na tretjem mestu ostaja Nemčija. V najboljši deseterici se je močno premešal vrstni red, poleg Španije, ki je ponovno na samem vrhu, se je na četrto mesto prebil Urugvaj, na peto Portugalska, na šesto pa Italija, ki v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Ukrajini in na Poljskem nastopa v skupini s Slovenijo. Kekova četa je še maja na svetovni lestvici zasedala 17. mesto, najvišjo uvrstitev pa je beležila letošnjega februarja, ko se je znašla na visokem 16. mestu.

Kar nekaj reprezentanc iz "top 10" je nazadovalo: Brazilija je s šestega zdrsnila na sedmo, Anglija s četrtega na osmo, Argentina pa z devetega na deseto mesto. Srbija in Estonija, slovenska tekmeca v kvalifikacijah za EP, sta napredovala: Srbija z 29. na 21., Estonija pa s 86. na 58. mesto. Severna Irska je padla na 70., Ferski otoki pa na 125. mesto. Madžarska se je iz 45. povzpela na 27. mesto, Armenija pa je pridobila celo 27 mest in je po novem 44. na svetu.

Tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za SP 2014 so uvrščeni na naslednja mesta: Švica je 18. na svetu, v zadnjem mesecu pa je pridobila kar 12 mest. V obratno smer je zaplula Norveška in iz 12. padla na 23. mesto. Albanija je padla za 14 mest (iz 57. na 71.), Ciper za deset (iz 76. na 86.), Islandija pa je pridobila 17 mest in je po novem 107.

Ne spreglejte