Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

7 let, 12 mesecev

Kampl in njegovi se norčujejo iz tekmecev (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako so se odrezali slovenski legionarji? Kevin Kampl blesti v Avstriji. Tokrat je prispeval podaji. Jan Oblak ni dočakal lizbonskega derbija, ki je zaradi varnostnih razlogov prestavljen na torek.

Samir Handanović: Inter nadaljuje niz neprepričljivih in neučinkovitih predstav v napadu, ki pa mu je tokrat vseeno zagotovila zmago. Zadnjič, ko je na tekmi dosegel vsaj dva zadetka, se je pisal 15. december 2013, nato pa je na osmih srečanjih dosegel enega ali pa celo ostal brez. V nedeljo je v večerni tekmi 23. kroga zadetek le zadoščal za zmago. Slovenski vratar – branil je vso tekmo – je ostal nepremagan, Inter pa je z zmago nad skromnim novincem Sassuolom (1:0) poskočil na peto mesto. Za vodilnim Juventusom zaostaja 24, za tretjeuvrščenim Napolijem pa 11 točk.

Jan Oblak: V nedeljo je bilo že vse pripravljeno za veliki derbi portugalskega prvenstva. Benfica je pričakala Sporting, obetala se je lizbonska klasika in prestižen derbi, v katerem bi prvič v karieri nastopil mladi slovenski vratar, saj je bil predviden za nastop od prve minute. Nato pa je močan veter, ki se je konec prejšnjega tedna znašal nad portugalsko prestolnico, poskrbel za nepričakovan zaplet, zaradi katerega je lizbonski derbi prejel začasno rdečo luč in naj bi bil odigral šele v torek. Prestavljen je bil zaradi varnostnih razlogov, saj so na tribune ter igrišče začeli padati manjši kosi strehe, večinoma izolacijski materiali, steklena pena in še kaj, na tribunah pa je končala tudi nekaj metrov dolga lažja plošča. Vstopnice za derbi so bile razprodane. Benfica je še vedno vodilna na Portugalskem. S tekmo manj ima točko več od Porta, pred Sportingom pa dve. Dvoboj naj bi bil odigran v torek, dogodek pa ni najlepši poklon štadionu Luz, ponosnemu gostitelju finala lige prvakov.

Siniša Anđelković*: Palermo je v soboto upravičil vlogo favorita v tekmi 24. kroga druge italijanske lige. Na štadionu Renzo Barbera je premoč priznala predzadnja Padova, ki pa se je dobro upirala do 84. minute, ko je z bele točke zadel v polno Urugvajec Abel Hernandez. Pri gostiteljih za nastop ni kandidiral Armin Bačinović, pri gostih pa ni bilo Eneja Jeleniča (poškodba) ter novinca Roka Elsnerja. Palermo ostaja na vrhu serie B.

Gregor Balažic: Ukrajinsko prvenstvo se bo nadaljevalo 1. marca.

Mišo Brečko: Köln je v prvem letošnjem nastopu nepričakovano ostal brez točk na domačem RheinEnergieStadionu. Presenetljivo ga je premagal Paderborn z 1:0. Kapetan je odigral 68 minut, nato pa zapustil igrišče. Na začetku drugega polčasa je protestiral pri sodniku in si prislužil rumeni karton. Kozlički ostajajo na vodilnem mestu v drugi nemški ligi. Dominic Maroh je odigral vso tekmo.

Boštjan Cesar: Chievo je v Vidmu visoko izgubil (0:3), Ljubljančan pa je odigral vso tekmo in ponovno prejel rumeni karton, ki je že njegov 12. v tej sezoni.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv bo v ponedeljek gostoval pri soimenjaku, moštvu Hapoel Acre. Ilićev klub je v izraelskem prvenstvu po 20 odigranih srečanjih na četrtem mestu.

Bojan Jokić*: Villarreal je v sobotnem derbiju 23. kroga španskega prvenstva izgubil pri madridskem Realu. Gorenjec na štadionu Santiago Bernabeu ni dočakal priložnosti ter poraz z 2:4 spremljal s klopi za rezervne igralce. Rumena podmornica ostaja na petem mestu, za vodilnim trojčkom (Barcelona, Real in Atletico) zaostaja 17 točk.

Dejan Kelhar*: Brežičan se je priključil pripravam Crvene zvezde v Sloveniji in v soboto odigral prvo prijateljsko tekmo, ko so Beograjčani s 4:2 premagali Koper.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif bo prvo letošnjo tekmo odigral konec februarja, ko bo doma gostil ekipo Speranţa Cahul. V prvenstvu Moldavije ima pred prvim zasledovalcem 11 točk prednosti.

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo v izdihljajih srečanja premagal Panaitolikos (1:0). Zmagoviti gol je pred maloštevilnimi gledalci na štadionu Zosimades padel v četrti minuti sodnikovega podaljška, Primorec je odigral vso tekmo. Njegov klub je poskočil na sedmo mesto.

Valter Birsa: Milan nadaljuje z rezultatsko krizo tudi pod vodstvom novega trenerja. V sobotnem vročem obračunu v Neaplju je hitro prešel v vodstvo, nato pa izgubil z 1:3. Dva zadetka mu je zabil Argentinec Gonzalo Higuain. Primorec zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje, rdeče-črni pa so padli na 11. mesto. Vodilni Juventus jim beži kar 31 točk.

Josip Iličić: Fiorentina je tudi po zaslugi imenitnega zadetka slovenskega zveznega igralca premagala Atalanto (2:0) in zadržala zaostanek treh točk za tretjeuvrščenim Napolijem. Iličić je mojstrsko zatresel mrežo gostov iz Bergama s prostega strela, to je bil njegov drugi zadetek za vijolice v serie A. Odigral je 59 minut in si prislužil visoke ocene za nastop.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg se v domačem prvenstvu že norčuje iz tekmecev. V derbiju avstrijskega prvenstva je novinca Grödiga, ki prihaja iz okolice Mozartovega mesta, nadigral z izjemnih 6:0. Blestel je tudi slovenski reprezentant, ki je v 22. krogu prispeval podaji za drugi in tretji zadetek. "Rdeči biki" so zdaj prednost pred zasledovalci v avstrijskem prvenstvu povečali že na izjemnih 17 točk, povprečje zadetkov na tekmo pa znaša več kot tri. Pri Grödigu je Tadej Trdina odigral zadnjih 20 minut.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo doma izgubil s Heerenveenom (1:3). Gostitelji so bili v brezizhodnem položaju že po 38 minutah, ko so zaostajali z 0:2, imeli pa tudi že igralca manj. Ljubljančan je odigral vso tekmo, Groningen je padel na 11. mesto.

Rene Krhin*: Bologna je v času nedeljskega kosila presenetila Torino v gosteh (2:1), k uspehu pa je pomagal tudi slovenski reprezentant, ki se je znašel v začetni postavi, na igrišču pa vztrajal vse do 78. minute. Bologna je tako ušla Chievu na tri točke razlike.

Jasmin Kurtić: Torino je doživel hladno prho pred domačimi gledalci. V nedeljo ga je premagala Bologna (2:1), slovenski zvezni igralec pa je odigral drugi polčas. Takrat je bil že dosežen končni rezultat. "Biki" so na lestvici padli na osmo mesto.

Dejan Lazarević: Chievo je v Vidmu visoko izgubil (0:3), Domžalčan pa je v igro vstopil v 78. Minuti. Takrat je moštvo iz Verone že zaostajajo z 0:2.

Dalibor Stevanović: Slask iz Vroclava bo prvo letošnjo tekmo v poljskem prvenstvu odigral v nedeljo, 16. februarja.

Robert Berić: Graški Sturm je v soboto remiziral pri Admiri Wacker (1:1). Izbranci Darka Milaniča so se v 72. minuti znašli v neugodnem položaju, saj so gostitelji dosegli zadetek, a je črno-belim le štiri minute pozneje točke zagotovil rezervist Marc Andre Schmerböck. Podajo mu je zagotovil slovenski napadalec, ki je v 32. minuti prejel rumeni karton. Sturm je na sedmem mestu, za tretjim, ki vodi v Evropo, zaostaja sedem točk.

Roman Bezjak: Ludogorec iz Razgrada bo prvo letošnjo tekmo odigral v soboto, 15. februarja. Če bo v prestavljeni tekmi pri Neftohimiku osvojil vsaj točko, bo prevzel prvo mesto.

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden se je v soboto v Berlinu z Unionom razšel brez zadetkov (0:0). Primorec je odigral vso tekmo, v 37. Minuti pa prejel rumeni karton. Rumeno-črni so na predzadnjem mestu v drugi nemški ligi.

Zlatan Ljubijankić*: Japonsko prvenstvo se bo za Omiyo Ardijo začelo 2. marca.

Tim Matavž*: Primorec je tik pred prestopom k ruskemu Rubinu. Klub iz Kazana je zanj pripravljen odšteti osem milijonov evrov. Da so njegovi dnevi pri PSV Eindhovnu odšteti, priča tudi podatek, da je na sobotni zmagi rdeče-belih (na štadionu Philips so s 3:2 ugnali drugouvrščeni Twente) v igro vstopil šele v sodnikovem podaljšku in odigral le nekaj minut. PSV se je dvignil na šesto mesto.

Milivoje Novaković*: Japonsko prvenstvo se bo za Shimizu S-Pulse začelo 1. marca

Nejc Pečnik: Korošec blesti na pripravah Crvene zvezde. V soboto je mrežo Koprčanov zatresel dvakrat, prvič na velemojstrski način s prefinjenim strelom že v 6. minuti.

Ne spreglejte