Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
18.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damjan Ošlaj NK Mura

Četrtek, 1. 12. 2011, 18.14

3 leta, 10 mesecev

Kaj počne Damjan Ošlaj po koncu kariere?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zdaj že nekdanji nogometaš Damjan Ošlaj danes opravlja povsem novo vlogo. Pri Muri 05, katere član je bil nazadnje, opravlja delo pomočnika Anteja Šimundže in vodi mlajše selekcije.

Da bo Damjan Ošlaj zadnjo tekmo v karieri odigral 16. oktobra letos proti ekipi Triglava, si ni niti najmanj predstavljal. Toda usoda je po poškodbi kolena 19. oktobra poskrbela za takšen razplet in nekdanji branilec je moral nogometu pomahati v slovo. "Nazadnje sem si poškodoval meniskus, in ko sem šel na operacijo, je zdravnik dejal, da nima smisla nadaljevati. V pogovoru s klubom in zdravnikom sem se tako odločil, da je bolje nehati z igranjem," je v pogovoru za Sportal uvodoma dejal glavni akter omenjene zgodbe, ki si je zadnjo tekmo želel odigrati prav v črno-belem dresu: "Vedno sem dejal, da bom kariero končal pri Muri. Morda sem končal prej, kot sem si želel, ampak tako je očitno moralo biti."

Ne obžaluje za tujino

Kot je že dejal 35-letni Prekmurec, se mu je želja o tem, kje zaključiti kariero, izpolnila, čeprav si je želel kopačke na klin obesiti prihodnje leto … "Žal mi je, da sem sedaj zaključil kariero, saj sem hotel še pol leta igrati. Ampak me je žal poškodba za nekaj časa prehitela," je razlagal Ošlaj, ki poslovilne tekme ne bo imel prav zaradi prepovedi igranja nogometa.

"Otrok" Mure pa pri murskosoboškem klubu ostaja tudi po končani karieri: "Vodim selekcijo mlajših selekcij, torej U-9, in sem pomočnik Anteja Šimundže. Analiziram in si ogledujem naslednjega tekmeca Mure 05, prav tako pa tudi pomagam na treningih. Se privajam, delam pa analize tudi o zadnjem tekmecu Mure 05," je situacijo glede sedanjega dela slikovito opisal Damjan, ki si v prihodnosti želi: "V prvi fazi se vidim v trenerskem poslu, enkrat v prihodnosti pa si želim biti članski trener v prvi ligi. Za naslednje leto pa imam namen opraviti licenco."

Ošlaj, ki je v karieri poleg Mure branil še barve Olimpije, Ljubljane, Nafte in Maribora, pa ni nikoli zaigral v tujini. Razlog? "Ni bilo prave ponudbe, včasih pa slednja tudi ni prišla ob pravem času. Ni pa mi žal," je bil odkrit Damjan, ki ima najlepši spomin na … "Najlepše mi je bilo v začetku pri Muri, nato pa v Mariboru, ko smo osvojili naslov državnih prvakov. V lepem spominu pa mi je ostal vsekakor vpoklic v člansko reprezentanco."

Zasedba Anteja Šimundže po 20 odigranih tekmah zaseda peto mesto, kjer denimo za drugouvrščeno Olimpijo zaostaja zgolj pet točk. Kaj Prekmurec meni o svojem prvem in zadnjem klubu? "V klubu so se odločili za pravo za pot. Menim, da je perspektivno, da se bazira na domačih igralcih. Cilj kluba je obstanek v ligi, toda moje prepričanje je, da ekipa lahko osvoji zlato sredino," je za konec dejal Ošlaj, ki je v karieri tudi enkrat oblekel dres častne izbrane vrste, na slovenski prvoligaški sceni pa je na 342 tekmah vknjižil 16 zadetkov.

Ne spreglejte