Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Real Madrid Valter Birsa Barcelona Manchester United Bayern München

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Juventus že v boljšem položaju, Bayern rekorder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bayern, ki je v vlogi branilca lige prvakov, je v Moskvi zmagal desetič zapored in postal rekorder. Manchester United razigran v Leverkusnu, Juventus ostaja v boju za napredovanje.

Juventus je vpisal pomembno zmago proti Köbenhavnu, največ zaslug pa ima Arturo Vidal, ki je dosegel vse tri gole. Ob tem je Juventusu ugajala tudi zmaga Real Madrida, ki je brez Cristiana Ronalda, ob tem je večino tekme igral brez izključenega Sergia Ramosa, premagal Galatasaray.

Manchester United si je v Leverkusnu priboril napredovanje, po porazu Bayerja in zmagi Šahtarja pa je ukrajinski prvak prevzel vodstvo v boju za drugo mesto. Vendar bo Bayer odločilno tekmo igral proti Real Sociedadu, Šahtar pa v Manchestru. PSG je prav tako že v nadaljevanju tekmovanja, največ razloga za zadovoljstvo pa ima Benfica. PSG je v končnici premagal Olympiacos, Benfica pa je zmagala proti Anderlechtu.

Bayern je zmagal desetič zapored, s čimer je postavil rekord lige prvakov.

Izbranci Massimiliana Allegrija so v torek z gladkih 3:0 v Glasgowu prekinili več kot mesec dni trajajoč niz sedmih tekem brez zmage. Pri Milanu je vidno vlogo igral tudi Valter Birsa, ki je podal za prvi zadetek, bil pa je začetnik akcije tudi za vodstvo 2:0. AC Milan se je z zmago približal veliki Barceloni, ki je tokrat na mino naletela v Amsterdamu. Domači Ajax jih je odpravil z 2:1. V skupini H je jasno le to, da se bodo v osmino zagotovo uvrstili Katalonci, saj se bosta v zadnjem krogu udarila Milan in Ajax, kar pomeni, da jih oba ne moreta prehiteti. Zelo zanimivo je bilo tudi v skupini E, kjer se tudi po petem odigranem krogu za napredovanje potegujejo še tri ekipe. Basel je še drugič porazil vodilni Chelsea, Schalke pa z gostovanja v Romuniji odhaja le s točko.

V skupini F je bil derbi v Dortmundu. Evropska podprvakinja Borussia je brez težav pometla z Napolijem in ostala v igri za osmino finala. Do presenečenja ni prišlo v Londonu, kjer je Arsenal z 2:0 odpravil Marseille in ga od uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja ločijo le še milimetri. V skupini G je Zenit doma le remiziral z vodilnim Atleticom, kljub temu pa je zadržal točko prednosti pred Portom, ki je prav tako remiziral z dunajsko Austrio.

Ne spreglejte