Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
13.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 13.41

8 let, 5 mesecev

Jelečevič: Vloga favorita nam ugaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši edinega ljubljanskega prvoligaša bodo v 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostovali pri Nafti. Pred dvobojem v Lendavi je spregovoril Boštjan Jelečevič.

Spomladanska statistika nogometašev Interblocka je naravnost briljantna, saj so bili Ljubljančani v sedmih srečanjih usodni za šest ekip, pokleknili pa so zgolj pred dvakratnimi pokalnimi prvaki Koprčani, s katerimi se bodo v polfinalu pokala Hervis srečali v sredo. Slast poslednje zmage so "rdeče-beli" okusili sredi tedna, ko so v "mestu burje" ugnali ajdovsko Primorje.

"V Ajdovščino smo odpotovali po vse tri točke, katere nam je skozi borbeno in kolektivno igro tudi zasluženo uspelo osvojiti," je nekaj besed zadnje odigranemu krogu tretje četrtine za Sportal namenil branilec Boštjan Jelečevič, ki uspešno serijo rezultatov vidi v … "Smo bolj samozavestni in se nekoliko bolj zavedamo svojih kvalitet. Vsako srečanje gremo na zmago in bolj delujemo kot ekipa … Prav tako je prisotno tudi bolj prijateljsko vzdušje …"

Težko nas bo ustaviti

Ljubljanska zasedba kljub uspešni seriji ostaja na tretjem mestu lestvice, saj njihovi neposredni tekmeci, že omenjeni Koprčani, prav tako nizajo zmago za zmago in ekipi imata tako še vedno isto število točk. Nedvomno bo še kako zanimivo videti, katera ekipa se bo bolj približala Domžalčanom, ki imajo velikih – ali pa tudi ne - osem točk prednosti.

"Kockarji" bodo uvodni krog zadnje četrtine prvenstva odigrali v Lendavi, kjer bodo "napadali" nove tri točke. "Tako je … Odpravljamo se po novo zmago … Smo dovolj samozavestni, prav tako smo v naletu in težko nas bo ustaviti. Nasprotnike, kot zmeraj, spoštujemo, a se jih ne bojimo," pred gostovanjem na severovzhodnem koncu Slovenije optimistično razmišlja 23-letni nogometaš, ki je takorekoč "otrok" nekoč imenovanega Factorja.

Uspešni tako v prvenstvu …

V lanskem debiju elitne druščine ne najbolj uspešna ekipa se je v letošnji sezoni z Lendavčani udarila štirikrat. V uvodnem krogu sezone 2007/08 so Ljubljančani na domačih tleh slavili s strelom z bele točke v zadnjih izdihljajih srečanja po zaslugi Ermina Rakoviča. V Športnem parku v Lendavi je bila vnovič uspešnejša ljubljanska ekipa, ki je blestela na krilih 30-letnega Rakoviča, Ivana Jolića in Dejana Geriča, častni zadetek za domačine pa je dosegel Matjaž Lunder. Na tretjem srečanju v Spodnji Šiški so "modri" domačinom odščipnili točko, med strelce pa sta se vnovič vpisala Rakovič in Lunder, ki ga na sobotnem srečanju zaradi kartonov ne bo moč videti.

… kot v pokalu

In kdo je bil uspešnejši v četrtfinalu pokalnega tekmovanja na štadionu ŽAK? Spet Ljubljančani, ki so si po zadetkih Zorana Zeljkoviča, trenutno v Domžale posojenega Alena Čoraliča in Jolića, za goste je zadel Mate Eterović, priborili polfinalno vstopnico. Bo "zvezdniška" zasedba nadaljevala z uspešno serijo rezultatov proti ekipi Damirja Roba? "Z doseženimi rezultati smo dokazali, da smo kvalitetnejši od njih in tudi tokrat se nadejamo treh točk. Sicer pa se z Lendavčani ne obremenjujemo, naše misli so usmerjene zgolj na našo igro. Če bomo borbeni in bomo odigrali kot na zadnjih srečanjih, se lahko vrnemo s polnim izkupičkom. Smo namreč v vlogi favorita, a od tega ne bežimo. Ravno nasprotno, omenjena vloga nam namreč ugaja. Naša naloga je zgolj, da se izkažemo na igrišču," je bil samozavesten Ljubljančan, ki se je v letošnji sezoni enkrat vpisal med strelce, in sicer na srečanju proti na dno prikovanemu Livarju

Tudi v Lendavo nepopolni

Strateg nogometašev iz slovenske prestolnice Dragan Skočić se bo zaradi prejetega rdečega kartona proti sedemkratnim državnim prvakom moral odpovedati uslugam Krunoslava Rendulića, ki ima prižgano rdečo luč za igranje še na treh srečanjih.

Na stranskem tiru se zaradi poškodbe nahajajo Aleksandar Rodić, slednji sicer trenira po individualnem programu, Rok Marinič in Martin Pregelj, ki je prejel udarec proti vijoličasti zasedbi. V ekipo se po odsluženi kazni vračata 27-letni Zeljkovič in naš sogovornik Jelečevič.

Ne spreglejte