Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 12. 2018,
22.20

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

italijansko prvenstvo Juventus Inter Samir Handanović Leo Štulac Jasmin Kurtić Josip Iličić Valter Birsa Boštjan Cesar Miha Zajc Rok Vodišek Vid Belec

Nedelja, 9. 12. 2018, 22.20

5 let, 4 mesece

Italijansko prvenstvo, 15. krog

Miha Zajc poskrbel za pomembno zmago Empolija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Miha Zajc | Miha Zajc je bil eden izmed junakov zmage Empolija nad Bologno. | Foto Getty Images

Miha Zajc je bil eden izmed junakov zmage Empolija nad Bologno.

Foto: Getty Images

V 15. krogu italijanskega prvenstva je Miha Zajc z Empolijem pred domačimi gledalci z 2:1 premagal Bologno. Slovenec je tekmo začel na klopi za rezerve, nato pa v igro vstopil na začetku drugega polčasa in podal za zmago. Podajo slovenskega vezista je izkoristil Antonio La Gumina.

V nedeljo smo spremljali še slovenski obračun. Parma Lea Štulca je gostila Chievo rojaka Boštjana Cesarja in Valterja Birso, ki je srečanje začel med prvo enajsterico. Tekma se je končala brez zmagovalca (1:1). Birsa je igral do 75. minute, ko ga je zamenjal ravno Cesar, medtem ko Štulac za zmagovalce ni igral. 

Atalanta še vedno ni mogla računati na kaznovanega Josipa Iličića, a v Vidmu vseeno zabeležila novo zmago (3:1). Genoa Roka Vodiška je remizirala s Spalom Jasmina Kurtića. Vodišek je tekmo spremljal s klopi za rezerviste, Kurtić pa je igral celotno srečanje. Na zadnjem nedeljskem obračunu sta se Milan in Torino razšla brez zmagovalca (0:0).

Belčevi po infakrtni končnici utišali Lazio

Na prvi sobotni tekmi 15. kroga serie A je drugouvrščeni Napoli s 4:0 odpravil Frosinone. Neapeljčani za vodilnim Juventusom zaostajajo osem točk. Vroče je bilo med Cagliarijem in Romo, ki je vodila z 2:0. Domačini so znižali v 84. minuti, nato v 93. in 94. minuti prejeli dva rdeča kartona, a kljub dvema igralcema manj iztržili točko. V zadnjih sekundah jo je priboril Marco Sau.

Sampdoria Vida Belca je gostovala pri Laziu in po infarktni končnici remizirala z 2:2. V 96. minuti je Ciro Immobile zadel enajstmetrovko in Lazio popeljal v vodstvo z 2:1, tri minute kasneje in zelo globoko v sodnikovem podaljšku pa je končni rezultat na drugi strani postavil Riccardo Saponara. Slovenski vratar je tekmo spremljal s klopi za rezerve.

Derbi Juventusu

Vodilni in še vedno neporaženi Juventus je bil v petek na težki preizkušnji. Pred domačimi gledalci so nogometaši Juventusa gostili v tej sezoni vse prej kot povprečni Inter. Domači klub je po golu Maria Mandžukića, ki je v 66. minuti igre premagal Samirja Handanovića, prišel do zmage z 1:0. Slovenski vratar je kljub porazu navdušil s številnimi obrambami. Nastopi preostalih slovenskih legionarjev bodo v soboto in nedeljo.

Ena izmed odličnih obramb Samirja Handanovića:

Boštjan Cesar
Sportal Cesar s kapetanskim trakom izpadel, sramota Vodiškove Genoe

Serie A, 15. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 - Piatek (Genoa), Ronaldo (Juventus), Immobile (Lazio)
8 - Caputo (Empoli), Icardi (Inter), Quagliarella (Sampdoria)
7 - Milik (Napoli), Insigne (Napoli), Mertens (Napoli), Mandžukić (Juventus)
...
3 - Iličić (Atalanta), Kurtić (Spal), ...
2 - Birsa (Chievo), Zajc (Empoli), ...

Ne spreglejte