Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branko Ilić

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 15.45

8 let

Ilić: Na Cipru se ne obremenjujejo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Legionar Branko Ilić se v dresu vodilnega Anorthosisa pripravlja na ciprski derbi z Omonio. Komaj čaka, da bo pozdravil poražene klubske soigralce, za tekmo v Tirano ima dober občutek.

Medtem ko se je slovenska reprezentanca v nedeljo pripravljala na dvoboj z Albanijo, je Branko Ilić, državnega dresa ni oblekel slabo leto, užival v družinskem pikniku. Izkoristil je prosti dan in ga združil s krasnimi vremenskimi razmerami, saj se je živo srebro povzpelo skoraj do 30 stopinj. ''V petek sem si z zanimanjem ogledal prenos srečanja iz Maribora. Lahko rečem, da je važno, da smo zmagali. Na našo srečo Ciper ni igral dobro, in to smo znali izkoristiti. Pritisk je bil velik, igralcem pred tekmo zagotovo ni bilo lahko, saj so bile tri točke izjemne pomembnosti, bo pa zdaj torkovo gostovanje v Albaniji še težje. Igrali bomo v gosteh, na razmočenem igrišču, Albanci pa so po porazu z Islandijo 'ranjeni levi'. Čeprav so izgubili dvoboj, so po mojem mnenju boljši kot Islandci,'' je dejal Ljubljančan, ki se je ustalil v osrednjem delu obrambe Anorthosisa, vodilnega ciprskega prvoligaša. Srečanje v Tirani po njegovem mnenju ponuja Stojanovićevi četi okoliščine, ki bi jih bilo primerno izkoristiti. ''Čeprav so točke potrebne, ne bi smeli brezglavo napadati. Tudi Albanci potrebujejo točke, kar nam bo na nek način omogočilo dobre priložnosti, saj bo v protinapadih več prostega prostora kot pa na tekmi s Ciprom,'' je prepričan slovenski legionar na Cipru, ki se s slovensko zmago še ni mogel pohvaliti trem klubskim soigralcem v ciprski izbrani vrsti, saj se sedaj pripravljajo na torkovo srečanje z Norveško.

Tudi drugače nogometni ljubitelji na Cipru niso pretirano obžalovali poraza v Ljudskem vrtu. ''Oni se s tem ne obremenjujejo. Tu so vendarle bolj pomembni klubi. Videli ste, da so ne glede na to, ali so bili oslabljeni ali ne, v Maribor prišli le po točko. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prejeli zadetek. Lep dokaz je že to, da je bilo v enem trenutku 13:0 v kotih za Slovenijo. To pove veliko,'' je dejal izkušeni branilec, ki se bo prihodnji konec tedna na igrišču spopadel tudi z zelo hitrim ciprskim reprezentantom Demetrisom Christofijem. S številko 9 je slovenski obrambi povzročal nemalo skrbi. Mu bo Ilić kos?

Ne spreglejte