Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 7. 2018,
16.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca FIFA SP 2018

Sreda, 11. 7. 2018, 16.40

5 let, 9 mesecev

Hrvaška lepotica, ki prinaša srečo ognjenim

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44
Rusija Hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji že lep čas izstopajo hrvaški nogometaši, ki se bodo danes v dvoboju z Anglijo potegovali za nastop v velikem finalu, nase pa je opozorila tudi njihova mična navijačica Ivana Knöll. ''Korak do finala. Gremo zvečer po zmago,'' iz Moskve sporoča 26-letna dolgonoga temnolaska. Ognjene je spremljala na vseh petih tekmah na SP 2018, Hrvaška ni izgubila niti ene. Se bo tradicija nadaljevala tudi nocoj?

Ko je Hrvaška v uvodnem nastopu na SP 2018 premagala Nigerijo, sveta niso obšle le fotografije Luke Modrića, Ivana Rakitića in preostalih hrvaških nogometnih velemojstrov, ampak tudi nasmejane temnolase navijačice, ki je bila odeta v prepoznavne rdeče-bele kvadratke in ni skrivala ljubezni do Hrvaške.

Anglija Hrvaška
Sportal Hrvati po velikem preobratu do zgodovinskega uspeha!

Na naslednji tekmi, na kateri je Hrvaška porazila Argentino kar s 3:0, ni bilo nič drugače. Znova se je v središču pozornosti znašla hrvaška mladenka Ivana Knöll, ki se je je oprijel neuradni naziv najlepše navijačice ognjenih. Velja tudi za njihov talisman, saj prinaša izbrancem Zlatka Dalića veliko sreče. Zato so se hrvaški ljubitelji nogometa razveselili, ko so na Instagramu uzrli fotografijo, v kateri je Ivana v prepoznavnih hrvaških navijaških barvah pozirala pred eno izmed največjih ruskih znamenitosti, cerkvijo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu.

Mladen Petrić
Sportal Hrvati so sredi Londona poskrbeli za veliko sramoto angleškega nogometa

Tako je velika ljubiteljica nogometa, ki živi v Zagrebu, rojena pa je bila v Berlinu, tako da je bila pred leti tudi finalistka izbora za najlepšo Hrvatico diaspore, prispela na prizorišče, kjer bo danes odigrana najpomembnejša tekma hrvaške reprezentance v tem stoletju.

Tako je pozirala na plaži v Sočiju, kjer je Hrvaška v četrtfinalu izločila Rusijo:

Ivana je ena izmed deset tisoč hrvaških navijačev, ki se lahko danes pohvalijo, da si bodo lahko zvečer v živo na štadionu Lužniki ogledali polfinalno tekmo med Hrvaško in Anglijo. Vzdušje v ruski prestolnici narašča iz minute v minuto.

Hrvaška
Sportal Hrvaška trepeta za usodo Oblakovega prijatelja

Proti največjemu štadionu v Moskvi hitijo kolone navijačev, za zdaj pa iz Moskve prihajajo zgolj novice o dobrodušnem in prijateljskem druženju navijaških tekmecev, kar veseli, saj bi lahko svetovno prvenstvo v Rusiji minilo brez vsakršnih resnejših navijaških izgredov, to pa bi bila velika pohvala prirediteljem.

V Sočiju se je srečala tudi s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović:

 

Predsjednica i ja navijamo 🇭🇷🏆❤️💪🏻

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll) on

Obračun med edino slovensko sosedo, ki nastopa na SP 2018, in Anglijo, ki je bila najboljša že v ''slovenski'' kvalifikacijski skupini za SP 2018 (Katančeva četa je tri leve v Stožicah namučila in po odlični igri osvojila točko, v Londonu pa izgubila po zadetku Harryja Kana v sodnikovem podaljšku), se bo na nekdanjem olimpijskem štadionu v Moskvi začel ob 20. uri.

Andrej Kramarić
Sportal Simbol boja proti zlu hrvaškega nogometa, ki bo večno hvaležen Matjažu Keku

Zmagovalec se bo v nedeljo v velikem finalu pomeril s Francijo, poraženec pa dan prej v obračunu za tretje mesto z Belgijo.

Pred tekmo z Islandijo:

Pred tekmo z Argentino:

Pred tekmo z Nigerijo:

Ne spreglejte