Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 2. 2012,
10.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josep Guardiola Barcelona Bayer Leverkusen

Torek, 14. 2. 2012, 10.01

7 let, 12 mesecev

Guardiola zaskrbljen, Bayer brez Ballacka (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Barcelone so na nemški mraz odpotovali z glavobolom in spoznanjem, da jim v domačem prvenstvu madridski Real beži že za deset točk. Jim lahko nove preglavice povzroči še Bayer Leverkusen?

Liga prvakov se vrača na nogometna igrišča. V uvodnem torku se bosta na BayAreni drevi pomerila Bayer in Barcelona. Ko je bil še lani opravljen žreb, nihče ni dvomil v napredovanje Kataloncev, po zadnjih spodrsljajih v španskem prvenstvu (v soboto je Barcelona izgubila pri Osasuni in prekinila niz 18 tekem neporaženosti) in načeti samozavesti največjih zvezdnikov, pa bi bil lahko dvoboj veliko bolj izenačen od prvotnih napovedi. Da se je evropski in svetovni prvak že spoprijaznil z naslovom španskega podprvaka, je naznanil že Josep Guardiola, ki je po porazu v Pamploni priznal, da sedaj ekipo najbolj zanima ubranitev evropske lovorike. Če bo hotela razmišljati o četrtfinalu, bo morala preskočiti nemško oviro, ki je v skupinskem delu pokala od samozavesti. ''Zaskrbljen sem, saj imamo opravka z zelo močnim tekmecem. Igrajo raznoliko, imajo odličen protinapad, ogromno zadetkov pa so dosegli iz uigranih akcij. Najbolj je nevaren napadalec Stefan Kiessling,'' opozarja Guardiola in dodaja, da je vedno težje braniti kot pa osvajati.

''Liga prvakov je bila vedno zelo zahtevno tekmovanje, sploh osmina finala.'' Za razliko od slabše predstave pri Osasuni bodo sedaj v začetni enajsterici največji dirigenti v zvezni vrsti, Xavi, Iniesta in Fabregas. Barcelona je v tej sezoni v ligi prvakov povprečno na tekmo dosegla štiri zadetke, v Nemčiji pa je v zadnjih sedmih tekmah ostala neporažena. Zadnjič jo je na kolena spravil prav Bayer, a pred davnimi enajstimi leti. Takrat je vrste moštva iz Leverkusna branil tudi Michael Ballack, ki bo zaradi poškodbe preskočil oba dvoboja, pri Kataloncih sta takrat že igrala Carles Puyol in Xavi.

Zaradi lažje poškodbe kolena dvoboja v udarni enajsterici ne bo začel Sergio Busquets. ''Barcelono se lahko preseneti na različne načine. S povsem obrambno igro, tako kot je to storil Inter v sezoni 2009/10, ali pa z napadalnim pristopom in neprestanim pritiskom. S takšnim načinom, s katerim je Valencia prišla do dveh remijev. A na koncu se moraš spoprijazniti s porazom. Vsaj v večini primerov je tako. Na uspeh lahko upaš le, če ima Barcelona slabši dan,'' razmišlja Robin Dutt. Bayer je v soboto izgubil derbi v Dortmundu (0:1), v ekipi pa je zaigral tudi hrvaški reprezentant Vedran Ćorluka, ki predstavlja pomembno okrepitev. Zaradi kazni bo manjkal Michal Kadlec. Na seznamu poškodovanih so poleg Ballacka še Sidney Sam, Eren Derdiyok, Rene Adler in Tranquillo Barnetta.

Ne spreglejte