Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 1. 2012,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josep Guardiola

Sreda, 25. 1. 2012, 12.55

8 let

Guardiola: Pustite Pepeja na miru (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Podobno kot njegovega tekmeca na klopi Reala, Joseja Mourinha, so vprašanja o Pepeju priletela tudi na naslov Josepa Guardiole. Strateg Barcelone prosi občinstvo, naj se ne znaša nad Portugalcem.

Mourinho je že namignil, da bi lahko ''osovraženi'' Pepe, če mu bo to dovoljevalo zdravje, drevi zaigral na Camp Nouu. Disciplinska komisija Španske nogometne zveze (RFEF) ga ni kaznovala. Portugalski branilec je minulo sredo šokiral svet, ko je hladnokrvno pohodil Messijevo roko, nanj so jezni tudi mnogi navijači ''belih baletnikov''. ''Pustite Pepeja na miru. Če je njegov trener izrazil željo, da bi igral, mu to tudi dovolite,'' razmišlja Josep Guardiola, ki se niti najmanj ne obremenjuje z nečastnim ''primerom Pepe''. Bolj ga skrbi, da bi se ponovili prizori izkazovanja sovraštva, ki jih je na lastni koži izkusil Luis Figo. Sloviti Portugalec je pred leti strl srca privržencev Barce s prestopom v vrste madridskega velikana, ob prvem gostovanju v katalonski prestolnici pa so ga pričakali glasni žvižgi, pred njega pa je med izvajanjem kota priletela celo odrezana svinjska glava. ''Upam, da se ne bo ponovilo tisto, kar je izkusil Figo. Nenazadnje so navijači Barcelone svoja takratna dejanja tudi obžalovali. Če se bo to ponovilo, bo to pomenilo, da nas ni preteklost ničesar naučila. Ne bi bili tisto, kar predstavlja naš klub v nogometu. To bi me bolj peklo od tega, če bi nas Real izločil,'' je še enkrat pozval občinstvo, da pričaka Real v spravljivih tonih.

Kar se tiče tekmovalnih ciljev, je želja Barcelone jasna. Še enkrat spraviti na kolena največjega rivala. ''Tisti, ki menijo, da je naša naloga zaradi zmage v Madridu preprosta, se motijo. Oba kluba lahko napredujeta, tako da bo napeto do zadnjih minut. Če se bomo osredotočili le na to, da ubranimo prednost s prve tekme, potem nas bo Real izločil,'' je bil jasen Guardiola, ki je v nedeljo popeljal izbrance do prepričljive zmage v Malagi, na igrišče pa naj bi poslal postavo, s katero je minulo sredo zasenčil gostitelje.

Ne spreglejte