Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 9. 2011,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josep Guardiola Massimiliano Allegri

Sreda, 14. 9. 2011, 9.27

8 let

Guardiola: Pato bi prehitel tudi Bolta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilec evropskega naslova je kljub premoči na igrišču in večjem številu priložnosti v uverturi lige prvakov doma z Milanom osvojil le točko. Gostje so prišli do remija v sodnikovem podaljšku.

Španskemu in italijanskemu prvaku je v zadnjem času usojen rezultat 2:2. Po zadnjih prvenstvenih tekmah, Barcelona je remizirala pri Real Sociedadu, Milan pa doma z Laziom, se je omenjeni rezultat ponovil še v torek, ko sta se klubska velikana v derbiju prvega kroga skupinskega dela lige prvakov pomerila v Kataloniji. Prvi so zadeli gostje. In to že v 25. sekundi, ko je nepazljivo ''obrambno'' vrsto Barcelone z bliskovitim samostojnim prodorom pretental mladi brazilski napadalec: ''Pato bi prehitel celo Usaina Bolta. Ko je pred prvim golom stekel pred naša vrata, je bil izjemno hiter,'' je po dvoboju ocenil strateg gostiteljev Josep Guardiola, ki je bil z večino srečanja zadovoljen. Vseeno pa je po srečanju stežka sprejel dejstvo, da sta del nogometne igre tudi v 1. in 92. minuta. Prvo in zadnjo besedo na največjem španskem štadionu so torej imeli ''rdeče-črni'', ki so med dvobojem prikazali disciplinirano obrambno igro v strnjeni obliki. ''Nikoli ni enostavno napadati, ko se tudi zadnji zvezni igralci pri tekmecih prelevijo v branilce. A Milan si zasluži vse čestitke. Ima to sposobnost, da zatrese mrežo tudi takrat, ko ne igra prav dobro. Ima klasičen tekmovalni naboj, ki krasi italijanska moštva,'' je bil poln hvale na račun gostov ''Pep'', ki ga je bolj kot igra razočaral rezultat, vseeno pa se v skupini, v kateri tekmujeta še Viktoria Plzen in BATE Borisov (naslednji tekmec Kataloncev), ne bi smel bati za napredovanje. ''Moramo ostati mirni. Nismo tako veliki, kot nas skušajo nekateri prikazati. Moramo nadaljevati z delom, nato bodo prišli tudi rezultati,'' razmišlja Brazilec Dani Alves, ki je dvoboj končal z rumenim kartonom.

Allegri: Srečen, da nismo razpadli

Barcelona je med srečanjem izgubila Andresa Iniesto (manjkal naj bi vsaj mesec dni), Milan pa Kevina Princa Boatenga, ki ga v sredo čaka zdravstveni pregled. ''Začeli smo dobro, nato pa smo se bili prisiljeni braniti, saj je Barcelona 'stopila' na žogo. Vseeno ji nismo dovolili, da bi si priigrala večje priložnosti, v prvem polčasu pa se nam je prikradlo tudi nekaj priložnosti za protinapad. Ko je Barcelona povedla z 2:1, bi lahko odgovorili boljše, a sem vseeno srečen, da takrat nismo 'razpadli'. Ostali smo v igri vse do zadnje sekunde. Zadovoljen sem s tem, kako so si naši igralci pomagali med seboj,'' je ''tovarištvo'' v ekipi, ki se je pretežno opredelila na obrambni način vojskovanja, pohvalil trener Milana Massimiliano Allegri. Da so izbranci upoštevali njegova navodila, je po dvoboju priznal tudi Nizozemec Mark van Bommel: ''Igrali smo pogumno, tako kot je od nas zahteval trener. Messi je bil na drugi strani dober, a igra zanj celotna ekipa. Zdaj moramo nabrati čim več točk in doma pričakati Barcelono dobro pripravljeni. Ko bo z nami še Ibrahimović, bo še bolje,'' je ocenil nekdanji kapetan Bayerna, ki mu ne manjka izkušenj. Tako kot nekdanjemu italijanskemu reprezentantu Gianluci Zambrotti: ''Igrali smo z najboljšim klubom na svetu in domov prinesli točko. To je uspeh. Dobro smo se branili in pokrivali igrišče, na koncu pa prejeli nagrado za vložen trud. Hvala tudi navijačem, ki so nas spremljali v Barceloni,'' se je zahvalil še navijačem, ki so remi, s strelom z glavo ga je malce pred zaključnim piskom zagotovil brazilski branilec Thiago Silva, sprejeli kot ''zmago''. Apetiti italijanskega prvaka so sedaj zrasli. Po domačem so vedno bolj izražene želje tudi po evropskem prestolu. Sploh v primeru, ko bosta za vrhunske izzive nared tudi Zlatan Ibrahimović in Robinho.

V prihodnjem krogu bo Barcelona 28. septembra gostovala v Belorusiji, Milan pa bo doma pričakal češkega prvaka.

Ne spreglejte