Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 5. 2013, 19.55

8 let, 5 mesecev

Goričani s preobratom do zmage v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici.

Osmouvrščeni Novogoričani so v Celju prišli do pomembne zmage v boju za obstanek. Osmič v sezoni so vpisali tri točke in se točkovno izenačili s sedmimi Kranjčani. Na drugi strani je Celje trdno na petem mestu, a po devetem porazu izgublja stik z Domžalami in Luko Koper, najresnejšima kandidatoma za končno tretje mesto.

Celjani so tekmo odprli s priložnostjo Alexandra Srdića, žogo po njegovem strelu je na golovi črti izbil eden gostujočih branilcev. V deveti minuti je Benjamin Verbič zatresel goriško mrežo, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo 0:0. A ne za dolgo. Že v 15. minuti je namreč David Tomažič-Šeruga poskrbel za domače vodstvo, ko je učinkovito končal daljšo celjsko akcijo.

Veselje je bilo kratkotrajno. Že dve minuti pozneje je namreč Dejan Žigon neoviran v kazenskem prostoru matiral Matica Kotnika. Čeprav so bili Celjani tudi po tem golu boljši tekmec, pa so bili gosti konkretnejši, med drugim je Miha Mevlja v 24. minuti meril le malce previsoko. Tik pred koncem polčasa pa so domači prišli do enajstmetrovke, potem ko so domači v kazenskem prostoru zrušili Nejca Plesca. Odgovornost je prevzel izkušeni Sebastjan Gobec in svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:1.

Novogoričani so v drugem polčasu zaigrali napadalneje, počasi stisnili domače na njihovo polovico, v 70. minuti pa kronali boljšo igro z izenačujočim zadetkom. Mevlja je natančno podal do Welleja Ndiayeja, ki je z glavo ugnal Kotnika. V 72. minuti je gostujočega vratarja ogrel Gregor Bajde, domači čuvaj mreže pa je moral v 75. pobrati novo žogo iz svoje mreže. Amedej Vetrih se je odločil za strel in zadel desni zgornji kot celjski vrat. Celjani so se nato trudili izenačiti, a jim v močnem nalivu ni uspelo izvesti kakšne resne akcije.

Ne spreglejte