Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 11. 2008,
10.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 16. 11. 2008, 10.51

8 let, 5 mesecev

Gliha: Zmaga je sladka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V slovenskem Las Vegasu so v derbiju kroga v boju z "vijolicami" cvetele "vrtnice", sedemkratni državni prvaki iz Maribora pa so tako prekinili uspešen niz neporazov.

Primož Gliha, trener Hita Gorice: "Zmaga je sladka, še posebej, če je priigrana na takšen način. Imam namreč veliko bremena na hrbtu, zakaj nekateri igralci ne igrajo. Verjamem v delo in poštenost, kajti nogomet je kolektiven šport, kjer je pomembna kohezija. Naši fantje so pokazali to, o čemer sem govoril pred nekaj meseci. Tukaj imam malo simpatizerjev, držijo me le rezultati, ampak s svojim delom se bom dokazal. Želim si, da dosežem rezultat in da bom iz Gorice odšel zadovoljen, kot človek, ki ni popustil mnogim pritiskom. Najbolj me veseli, da smo zmagali brez dobljenega zadetka."

Milanič: Goričani so zasluženo zmagali

Darko Milanič, trener Maribora: "Dobro smo začeli tekmo, imeli vsaj v uvodnem delu igro pod nadzorom, vendar nismo uspeli povezati konkretnejših akcij. Tekmec je bil zelo agresiven, podlegli smo njihovemu načinu igre in se nekako nismo znašli. Ko se je tekma 'lomila', smo šli iz napake v napako in Goričani so zasluženo zmagali. Poznalo se je, da na igrišču nismo imeli dovolj potrebnih izkušenj."

Bunderla: Poraz ni tragičen

David Bunderla, igralec Maribora: "Vedeli smo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Čeprav je Gorica pokazala, da zna igrati, nam je največ preglavic povzročala iz protinapadov. Gostitelji so imeli lepše priložnosti, gol pa so dosegli iz enega udarca, iz akcije, ki sploh ni pomenila priložnosti. Tedaj se je tekma prelomila na njihovo stran, nam pa je padla zbranost. Poraz ni tragičen, tudi druge ekipe niso zmagale in ostajamo na prvem mestu s spodbudno prednostjo. Če premagamo Interblock, bo ničla iz Nove Gorice hitro pozabljena."

Ne spreglejte