Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 7. 2018,
16.04

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Erik Gliha NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 13. 7. 2018, 16.04

5 let, 9 mesecev

Gliha se je preselil na Štajersko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Erik Gliha | Foto NK Aluminij

Foto: NK Aluminij

Mladi slovenski reprezentant Erik Gliha se je iz Ankarana preselil v Kidričevo. V novi sezoni bo branil barve Aluminija, ki je tako predstavil še enega izmed številnih poletnih novincev.

Aluminij je okrepil branilsko vrsto. Prišel je nogometaš Erik Gliha, sin aktualnega selektorja mlade slovenske reprezentance Primoža Glihe. Nogometno pot je začel pri osmih letih pri Olimpiji, kot kadet nabiral izkušnje v članski ekipi Kamnika v tretji ligi, nato ligo višje s Simer Šampionom in Veržejem.

NK Rudar
Sportal Rudarju in Mariboru se smeji, Domžalčani zapravili visoko prednost

Z osemnajstimi leti je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo s Krko in kasneje svoje prvoligaške izkušnje nabiral v Ankaranu. Med tem je nabiral izkušnje tudi v drugi italijanski ligi pri Avellinu, v času nogometnega izobraževanja pa je uspešno naredil tudi maturo. 

Aluminij lahko poseže po višjih mestih 

Erik Gliha je mladi slovenski reprezentant. | Foto: Vid Ponikvar Erik Gliha je mladi slovenski reprezentant. Foto: Vid Ponikvar V Kidričevem se je pridružil Maticu Vrbancu in Luki Janžekoviču, s katerima si je delil slačilnico mlade izbrane vrste. Dosegel je 22 nastopov za reprezentanco U18, U19 in U21. V statistiki ima zapisanih 63 tekem v drugi ligi, 61 tekem v prvi ligi in štiri pokalna srečanja.

Po skoraj treh tednih priprav se je na kidričevsko okolje že privadil: "Nekaj igralcev sem poznal že od prej, zato sem se lažje vklopil v ekipo. Zdaj počasi končujemo pripravljalno obdobje. Na zadnjih dveh tekmah, na katerih smo igrali dobro, se vidi, da se trenerjeve zamisli že poznajo na igrišču. Mislim, da lahko Aluminij v naslednji sezoni poseže po višjih mestih kot v pretekli. Je pa popolnoma odvisno od tega, kako bomo začeli in držali našo formo. Moj osebni cilj v rdeče-belem dresu je, da dam vsako tekmo od sebe svoj maksimum. Preostalo pride samo od sebe," je po sklenitvi dogovora z Aluminijem dejal 21-letni Gliha, rojen v Franciji (Niort).

Tadej Trdina
Sportal Aluminij okrepil slovenski napadalec

Le nekaj dni pred Gliho se je vrsti Aluminija pridružil tudi napadalec Tadej Trdina. Korošec bo po dolgih letih, ki jih je prebil v Avstriji, končno debitiral v 1. SNL.

Olimpija Qarabag
Sportal Največje razočaranje Mandarića, Stolici je žal
Ne spreglejte