Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
21.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,36

Natisni članek

FIFA SP 2018 Egipt Hani Abu Reed

Torek, 3. 7. 2018, 21.20

5 let, 9 mesecev

Spor med zvezo in nogometaši

Predsednik jezen, nogometaši jezni, nekaterim Egipčanom preti kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,36
Mohamed Salah | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik nogometne zveze Egipta je po svetovnem prvenstvu napovedal kazni nekaterim reprezentantom, in sicer naj bi jih začasno izločili iz izbrane vrste. Jeza je obojestranska. Vzrok se domnevno skriva v neprimernih televizijskih nastopih določenih članov reprezentance, ki naj bi opozarjali na nepravilnosti zveze.

Največji zvezdnik egiptovske reprezentance Mohamed Salah in reprezentančni kolegi so se od svetovnega prvenstva v Rusiji poslovili po skupinskem delu. Izgubili so vsa tri srečanja (0:1 z Urugvajem, 1:3 z Rusijo, 1:2 s Savdsko Arabijo) in brez točke končali na zadnjem mestu skupine A.

Nekatere nogometaše bi v prihodnjih dneh lahko doletela kazen, a ne zaradi predstav na svetovnem prvenstvu, razlog je drugje. Po pisanju ruske tiskovne agencije TASS je predsednika krovne nogometne zveze Egipta (EFA) Hanyja Abuja Reeda razjezilo obnašanje nekaterih posameznikov po svetovnem prvenstvu.

Nogometaši Egipta in domača krovna nogometna zveza niso v najboljših odnosih. Predsednik EFA je napovedal sankcije. | Foto: Reuters Nogometaši Egipta in domača krovna nogometna zveza niso v najboljših odnosih. Predsednik EFA je napovedal sankcije. Foto: Reuters

"Vodstvo zveze se ukvarja z vprašanjem, ali bo za prihodnje reprezentančne tekme iz izbrane vrste izločilo nekaj igralcev. Kazen je povezana z nekaterimi izjavami in obnašanjem določenih nogometašev na enem od televizijskih kanalov," je razložil šef EFA in dodal, da kazen predvideva prepoved igranja za Egipt na mednarodnih tekmah v določenem časovnem obdobju.

Abu Reed ob tem ni razkril, na katerem televizijskem programu so gostovali nogometaši, niti tega, kdo naj bi bil kaznovan in s katerimi besedami so vnesli nemir.

Spor s koreninami v Rusiji?

Spor med zvezo in igralci naj bi po pisanju egyptindependent.com segal že na samo prizorišče prvenstva. Predsednik naj bi nekatere igralce obtožil neodgovornosti, ker so v Rusijo pripeljali svoje žene, prav tako naj bi po njegovih besedah določeni igralci v zameno za intervjuje zahtevali denar. Prav obtožbe naj bi bile krive za slabe odnose med vodilnimi na zvezi in nogometaši.

Ti so namreč dejali, da bodo sklicali svojo novinarsko konferenco, predstavili še svojo plat zgodbe ter tako oprali svoja imena.

Igralci so opozorili na nekatere domnevne nepravilnosti zveze. | Foto: Reuters Igralci so opozorili na nekatere domnevne nepravilnosti zveze. Foto: Reuters

Opozarjajo na domnevne nepravilnosti zveze

Člani egiptovske izbrane vrste so navedli le nekaj spodrsljajev nogometne zveze. Med temi sta tudi uporaba Salahove fotografije na letalu, ki naj bi jo uporabili brez pravic, in namestitev v čečenskem glavnem mestu Grozni, ki je bilo precej oddaljeno od prizorišča tekme, a naj bi tam lahko prebivali brezplačno.

Nogometaši se sprašujejo, kam je zveza pospravila denar, ki ga je Fifa namenila vsaki reprezentanci za nastop na prvenstvu. Zvezi tudi očitajo, da je dopustila srečanje Salaha s kontroverznim čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovom, ki ga imajo mnogi za tirana.

Zvezdnik Liverpoola naj bi po tem, ko so zaokrožile fotografije s Kadirovom, celo razmišljal o zapustitvi reprezentance, a se to ni zgodilo. Bi se pa lahko slovesa, prostovoljna ali kazenska, zgodila v prihodnjih dneh.

Preberite še:

Anglija Kolumbija
Sportal Drama v Moskvi osrečila Anglijo, ki je prekinila urok
Danijel Subasić
Sportal Velikega hrvaškega junaka v Rusiji oblile solze
Egipt Urugvaj
Sportal Vratar Egipta paral živce Urugvajcem, a le 89 minut

 

Ne spreglejte