Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2015,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Didier Drogba

Nedelja, 24. 5. 2015, 18.28

8 let

Drogbaja odnesli z zadnje tekme Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Didier Drogba si je slovo od Chelseaja verjetno predstavljal nekoliko drugače.

Potem ko je že pred današnjo tekmo zadnjega kroga premier lige proti Sunderlandu napovedal, da se poslavlja od londonskega kluba, se je namreč poškodoval in soigralci so ga na zadnji tekmi kar odnesli z igrišča.

Že pred zadnjo tekmo je nekdanji kapetan Slonokoščene obale napovedal, da ne bo več igral za ekipo s Stamford Bridga. Potem ko je klub enkrat že zapustil in se je potem vrnil, v zadnjem času ni bil zadovoljen s skromno minutažo. Slovo od Londončanov sicer naj ne bi pomenilo tudi slovesa od nogometa, Drogba je napovedal, da si bo pri 37 letih poiskal še enoletni izziv pri kakšnem drugem klubu, potem pa se bo dokončno poslovil od zelenic. "Rad bi bil v nogometu še kakšno leto, a bi rad tudi več igral. Zato bom poiskal nove izzive," je dejal Drogba.

Slovo od Chelseaja pa je bilo nato precej nenavadno. Drogbaju so na zadnji tekmi namenili kapetanski trak, toda užival je lahko le pol ure. Tekme ni mogel nadaljevati, toda namesto da bi zanj poskrbeli reševalci ob igrišču, so ga kar soigralci odnesli s terena. Sodnik je pri nekoliko nenavadnem dogajanju zamižal na eno oko, navijači pa so Drogbaja še zadnjič pospremili s stoječimi ovacijami.

Povabili so ga v kakšni drugi vlogi

"Vsi v Chelseaju bi se radi zahvalili Didierju za vse, kar je storil za nas. Vabljen na Stamford Bridge v kakšni drugi vlogi," so se pri londonskem klubi poslovili od svoje legende. Drogba je za Chelsea odigral 382 tekem.

Drogba in Chelsea sta sicer precej močno povezana. V London je prišel leta 2004 iz Marseilla, že v naslednjih letih pa osvojil prva naslova angleških prvakov. Leta 2010 je sledila tretja domača lovorika, v letih 2007, 2009, 2010 in 2012 pa je dobil še angleški pokal. Najpomembnejši pa je bil njegov gol v finalu lige prvakov leta 2012 proti Bayernu v 88. minuti, s katerim je poskrbel za izenačenje, pozneje pa so modri zmagali.

Poti Chelseaja in Drogbaja sta se pozneje razšli, a se je po avanturi na Kitajksem in pri Galatasarayu vrnil. Res pa je, da ni bil več eden ključnih igralcev. V reprezentanci Slonokoščene obale je kariero končal že lani po 104 tekmah in 65 golih.

Ne spreglejte