Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 8. 2011,
22.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Birjukov Milan Osterc Nejc Vidmar

Sobota, 6. 8. 2011, 22.04

4 leta, 5 mesecev

Domžale prvič prejele gol in oddale točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal in Luke Koper so se v 4. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Tekma v Domžalah je poskrbela za to, da v ligi ostaja le še ena ekipa s stoodstotnim izkupičkom. Domžale so po dinamični in priložnosti polni tekmi namreč prekinile niz zmag in vrh lestvice prepustile Mariboru. Po štirih krogih so z desetimi točkami na drugem mestu, Koper, ki je še edina ekipa brez zmage v tem prvenstvu, pa je zadnji, a je danes pokazal zametke igre, ki naj bi ga uvrščala med favorite prvenstva.

Tekma se je začela z rahlo pobudo Koprčanov, ki pa ni dolgo trajala, saj so Domžalčani hitro vajeti začeli prevzemati v svoje roke, v osmi minuti so že zapretili prek Lucasa Horvata, ki je bil malce premalo natančen, v 21. minuti pa so povedli, ko je Darko Topić je priigral prosti strel na levi strani. Tega je izvedel Horvat, pred vrati pa je bil najvišji Ivan Knezović, ki je še na četrti tekmi v letošnji sezoni dosegel gol.

Vratar Kopra Ermin Hasić je sicer strel Hrvata z glavo odbil proti desni vratnici, zato so gosti protestirali, da žoga ni s celotnim obsegom prešla golove črte. A sodniki so zadetek Domžal nemudoma priznali. Gosti so prvo resno akcijo izpeljali v 24. minuti, ko je Milan Osterc zadel zunanji del mreže. Do konca polčasa velja omeniti še močan strel Mitje Zatkoviča v 41. minuti, ki je zletel malo čez koprska vrata.

Čeprav so tudi drugi polčas gostitelji začeli odločno, pa so gosti pokazali, da bodo v tem delu igre konkretnejši. To je najprej nakazal strel z glavo Osterca v 52. minuti, po katerem se je izkazal Nejc Vidmar, minuto pozneje je na drugi strani Zatkovič znova meril malce premalo natančno, v 56. minuti pa so Koprčani izenačili.

Gosti so akcijo izpeljali po levi strani, od koder je Davor Bagarić podal na prvo vratnico, tam je bil najspretnejši Osterc in zadel za 1:1. V nadaljevanju dinamične in odprte tekme so se na obeh straneh še naprej vrstili streli (na domači so zanje skrbeli Marko Drevenšek, Zatkovič in Juninho, na gostujoči pa Aljaž Struna, Konstantin Vassiljev in Osterc), ki pa niso bili dovolj dobri, da bi spremenili izid, vključno z Osterčevim v 89. minuti, po katerem je žoga zletela čez prečko.

Ne spreglejte