Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 10. 2013,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mertelj Jasmin Kurtić Srečko Katanec

Sobota, 12. 10. 2013, 15.54

8 let

Dihajo kot eno, so kot velika družina

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jasmin Kurtić in Aleš Mertelj sta bila tista, ki sta na tekmi proti Norveški skrbela, da je sredina delovala tako, kot bi morala. Svoje delo sta opravila dobro in Sloveniji pomagala do zmage.

Sprva se je zdelo, da bo selektor Srečko Katanec zaigral v nekoliko drugačni postavi, a tik pred zdajci se je odločil za sistem 4-2-3-1, v kateri sta imela v zvezni vrsti glavni vlogi naša tokratna sogovornika. Aleš Mertelj je igral od prve minute in se dobro znašel. V obrambi je tako kot vedno deloval dokaj suvereno, poskrbel pa je tudi za podajo Milivoju Novakoviću za tretji gol. "Verjeli smo v svoje sposobnosti in v zmago. Od prvega treninga, ko smo se zbrali, smo bili prepričani, da nam lahko uspe. Vse je bilo brezhibno, praktično se ni moglo razplesti drugače. Vesel sem, da smo igrali zelo dobro, in hkrati presrečen tudi zato, ker so bile tribune Ljudskega vrta od prve do zadnje minute z nami," je povedal nogometaš, ki je član Maribora in je igral praktično doma.

"Vzdušje v Mariboru je vselej neverjetno. Vsaka tekma je zgodba zase. Navijači so nam bili v veliko pomoč. Ko je tako, je vse skupaj lažje. Dobro je, ker smo spet pokazali napredek. Iz tekme v tekmo smo boljši, zato smo lahko zelo optimistični. Tudi v Švici bomo skušali zmagati, seveda," je še povedal nogometaš, ki se počasi uveljavlja v dresu reprezentance. Zdaj je pri sedmih nastopih. Proti Norveški je bil drugič zapored v prvi postavi. "Tik pred tekmo sem izvedel, da bom v prvi postavi," je z nekoliko neprepričljivim odgovorom postregel 26-letni vezist in nadaljeval: "Selektor je vsakemu nogometašu dal svoje zadolžitve. Na nas, igralcih, je bilo, da jih izvršimo. Mislim, da nam je uspelo. S soigralci smo se odlično ujeli in igrali na vrhuncu svojih sposobnosti. Miselnost je bila prava od prve do zadnje minute, kar nas je pripeljalo do dobrega rezultata."

Šli so tudi po četrtega, petega, šestega …

Z njim v paru na sredini igrišča je deloval Jasmin Kurtić, ki je pod vodstvom novega selektorja nezamenljiv na sredini igrišča in je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute. "Zdaj je lahko govoriti, da smo Norvežane odpravili zlahka, a dejstvo je, da je bilo težko. Od prve do zadnje minute smo se borili in zasluženo zmagali," je povedal član italijanskega prvoligaša Sassuola in na vprašanje, ali je bila tekma proti Norveški najboljša, odkar je član reprezentance, odgovoril: "Najboljša ali najslabša, me niti ne zanima. Pomembno je predvsem to, da dihamo kot eno, smo kot družina in se na igrišču trudimo, da dosežemo dobre rezultate. Da delamo en za drugega, da ne igra vsak zase." Zelo zanimivo in zrelo razmišljanje.

"Na igrišču smo vsi skupaj uživali. Če ne uživaš v nogometu, potem sploh ne vem, v čem lahko uživaš," se je še vprašal 24-letni vezist in nekaj besed namenil tudi lepi akciji za vodstvo Slovenije z 2:0. "Ko žoga steče in igraš na dva dotika, je vse skupaj lažje. To se je najlepše videlo prav pri tej akciji. Veliko smo imeli žogo v svoji posesti, kar je pravi recept. Če jo ima nasprotnik, moraš ogromno preteči, kar ti vzame moči. Ko smo izgubili žogo, smo jo hitro dobili nazaj," še pravi nogometaš, ki se po novem lahko pohvali s 13 nastopi v izbrani vrsti.

Še nekaj je Belokranjec povedal po tekmi. "Ko smo vodili z 2:0, smo si ob polčasu rekli, da gremo še po tretji gol. Ne le po tretjega, tudi po četrtega, petega in šestega. Vedno moramo narediti vse, da zabijemo čim več golov. Danes je nogomet tak, da se nikoli ne smeš zaustaviti," je miselnost Katančevih varovancev predstavil Kurtić, ki se za konec ni pozabil zahvaliti navijačem. "Odlični so bili. Od prve do zadnje sekunde so nas podpirali. Čestitke in zahvala tudi njim," je sklenil in dodal, da ga sicer že nekaj časa malce boli koleno, a ni nič hujšega. Da bo v Švici prav gotovo stisnil zobe in igral.

Ne spreglejte