Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 2. 2012,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fabio Capello

Sreda, 8. 2. 2012, 20.39

8 let

Capello ni več angleški selektor (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijan Fabio Capello letos ne bo vodil angleške reprezentance na evropskem prvenstvu. Izkušeni strokovnjak je odstopil z mesta selektorja, spor med njim in krovno zvezo je zakuhal primer Terry.

Angleška nogometna zveza (FA) je dokončno potrdila, da priznani italijanski trener odhaja z mesta angleškega selektorja. Pogodba z Otočani bi mu potekla po koncu letošnjega nogometnega vrhunca, Eura na Poljskem in v Ukrajini, tako pa je sodelovanje z angleško reprezentanco končal že štiri mesece pred začetkom največjega nogometnega evropskega dogodka. ''Tiho vojno'' med Capellom in krovno zvezo je sprožil John Terry. Kontroverznemu branilcu, dolgoletnemu članu ''treh levov'' je zveza odvzela kapetanski trak, na sodišču pa bi se moral glede nedavnega primera (med tekmo naj bi Antona Ferdinanda (brata Ria, op.p.) zmerjal z opazkami, v katerim ni manjkalo rasističnih vsebin) zagovarjati 9. julija, torej le dober teden po velikem finalu letošnjega evropskega prvenstva. Capello se ni strinjal z odločitvijo zveze, kar je nedavno v odkritem pogovoru zaupal novinarju RAI 1. V sredo se je v prostorih na štadionu Wembley sestal s predsednikom zveze FA Davidom Bernsteinom in generalnim sekretarjem Alexom Hornejem in jima sporočil, da ne bo več sedel na ''vročem'' selektorskem stolčku. Bernstein se mu je zahvalil za opravljeno v triletnem obdobju, ki ga je Italijan prebil v Angliji, in mu v nadaljevanju kariere zaželel veliko sreče: ''Fabio je opravljal svojo vlogo zelo profesionalno. Sprejeli smo njegovo odpoved in se strinjali, da je to najboljša rešitev,'' je dejal predsednik zveze FA.

Na Otoku se že z zanimanjem išče odgovor na vprašanje, kdo bo nadomestil znamenitega stratega. Eden najbolj resnih kandidatov ostaja trener Tottenhama Harry Redknapp, ki naj bi ga po prvotnem scenariju zamenjal po Euru 2012. Zdaj bi ga lahko že prej, vprašanje pa je, kako se bo s tem strinjalo vodstvo londonskega kluba.

Ne spreglejte