Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
25. 9. 2018,
8.14

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

Fabio Capello Luka Modrić Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Davor Šuker FIFA

Torek, 25. 9. 2018, 8.14

5 let, 7 mesecev

Legendarni Italijan okrcal Ronalda in Messija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Cristiano Ronaldo Lionel Messi | Lionel Messi in Cristiano Ronaldo se nista udeležila slovesnosti v Londonu. | Foto Reuters

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo se nista udeležila slovesnosti v Londonu.

Foto: Reuters

Na slavnostni prireditvi FIFA Best v Londonu je bodla v oči odsotnost Cristiana Ronalda in Lionela Messija. Sloviti italijanski trener Fabio Capello ni skoparil s kritikami. Sporočil jima je, da sta s tem pokazala pomanjkanje spoštovanja do preostalih.

Da se bo v ponedeljek pisala zgodovina in da bo nogometni svet prvič po letu 2007 (Kaka) po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa) dobil najboljšega nogometaša sveta, ki ni Cristiano Ronaldo oziroma Lionel Messi, je bilo mogoče sklepati že pred začetkom prireditve v Londonu. Na Otok namreč ni odpotoval Portugalec.

Luka Modrić
Sportal Mali nogometni genij, ki poseda po zatožnih klopeh

Je resnično manjkal zaradi želje Juventusa?

Cristiano Ronaldo bo v sredo z Juventusom nastopil proti Bologni. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo bo v sredo z Juventusom nastopil proti Bologni. Foto: Reuters Odsotnost je sicer opravičeval z željo svojega delodajalca Juventusa, saj je imel v nedeljo zvečer zahtevno tekmo v serie A (zmaga pri Frosinoneju z 2:0), v sredo pa ga čaka že nov izziv, a se je v javnosti sprožil plaz obtožb, da se je za takšen korak odločil, ker ni bil izbran za najboljšega.

V Anglijo pa ni pripotoval niti njegov dolgoletni rival Messi. Zvezdnik, od te sezone tudi kapetan Barcelone, se prvič po dobrem desetletju ni znašel med tremi kandidati za naslov najboljšega igralca na svetu. Je bilo to zanj tako veliko razočaranje, da se zaradi tega sploh ni odpravil v London, kjer so se delile različne lovorike?

Ne znata več prenašati porazov?

Fabio Capello je prišel v London z ženo Lauro Ghisi. | Foto: Reuters Fabio Capello je prišel v London z ženo Lauro Ghisi. Foto: Reuters Ne nazadnje sta se tako Ronaldo kot Messi uvrstila v idealno enajsterico FIFPro XI po izboru stanovskih kolegov, a ju v ponedeljek ni bilo na odru. Njuna odsotnost je bodla v oči, sloviti italijanski trener Fabio Capello pa ni skoparil s kritiko.

"S tem sta pokazala pomanjkanje spoštovanja do preostalih igralcev, do Fife in celotnega nogometnega sveta. Morala bi biti prisotna na takšnem dogodku. V življenju moraš znati tako zmagovati kot tudi izgubljati. Morda sta osvojila že toliko nagrad, da ne znata več prenašati porazov," je povedal 72-letni slovenski sosed v mikrofon španske televizijske postaje TVE.
Luka Modrić
Sportal Luka Modrić najboljši nogometaš na svetu

Moraš ostati džentelmen

Davor Šuker ni skrival sreče ob tem, da je bil njegov rojak razglašen za najboljšega nogometaša na svetu. | Foto: Reuters Davor Šuker ni skrival sreče ob tem, da je bil njegov rojak razglašen za najboljšega nogometaša na svetu. Foto: Reuters Začudilo ga je, da se Ronaldo ni odpravil v London že zaradi druženja z nekdanjim trenerjem Zinedinom Zidanom, s katerim je kot po tekočem traku osvajal evropske lovorike z Realom, pa tudi s številnimi nekdanjimi soigralci iz vrst belih baletnikov, na čelu s Hrvatom Luko Modrićem, novim kraljem svetovnega nogometa. Ta je prvi nogometaš, ki je v izboru Fife za naj igralca po letu 2007 prehitel Ronalda oziroma Messija.

''Diskreditirala sta nogomet, a se tega sploh ne zavedata,'' je na prireditvi izpostavil predstavnik mednarodne krovne zveze in s tem dal vedeti, da je nad odsotnostjo nekdanjih najboljših nogometašev na svetu razočarana tudi Fifa.

"Moraš ostati džentelmen tako v primeru zmage kot tudi poraza," pa je o odsotnosti dveh superzvezdnikov dodal Davor Šuker, predsednik Hrvaške nogometne zveze, ki je v ponedeljek proslavljal eno največjih časti za hrvaški nogomet.

Po zaslugi 33-letnega rojaka Modrića. Ta je letos po nepozabnem dosežku na svetovnem prvenstvu, kjer je osvojil drugo mesto in bil izbran za najboljšega igralca, prejel nagrado za najboljšega igralca evropskih tekmovanj, v ponedeljek pa postal še nogometaš leta.

Kdo je najboljši nogometaš leta na svetu?

  • Cristiano Ronaldo
    17,16 %
    158 glasov
  • Luka Modrić
    30,18 %
    278 glasov
  • Mohamed Salah
    5,54 %
    51 glasov
  • nihče od naštetih
    47,12 %
    434 glasov
Oddanih 921 glasov
Ne spreglejte