Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 11. 2008,
23.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 13. 11. 2008, 23.02

8 let, 5 mesecev

Brezovački: Vrniti Kopru za poraz v pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Nafta tudi pred 17. krogom PrveLige Telekom Slovenije ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice, v soboto pa jih čaka gostovanje v Kopru.

Nafta ostaja nepremagljiva v lendavskem Športnem parku, grenkobo poraza pa so nazadnje okusili pri ljubljanskem Interblocku. Domači so sploh prvič v letošnjem prvenstvu na eni tekmi dosegli tri zadetke, kar pa je pomenilo poraz "kockarjev" po petih zaporednih zmagah oziroma po šestih tekmah brez poraza. "Srečni smo, ker smo zmagali. Pošteno smo delali kot cela ekipa in še naprej ostali v Lendavi neosvojiva trdnjava, kar nam veliko pomeni za nadaljevanje," pravi 21-letni Blaž Brezovački, ki je po portugalski avanturi pri Benfici igral za nekdanji Factor in Livar.

Končno zopet zmaga v gosteh?

V 17. krogu PrveLige Telekom Slovenije čaka Lendavčane gostovanje pri zadnjeuvrščenemu moštvu Luki Koper, kjer pa bo vse prej kot lahko, še posebej, ker gostovanja povzročajo velike težave.

Na dosedanjih osmih tekmah so zmagali le enkrat, dvakrat remizirali in doživeli kar pet porazov, zadnjega prav na primorskem v Novi Gorici z 1:3. "V Koper primarno gremo, da ne izgubimo, seveda pa bi si želeli tri točke, da nadaljujemo lepo serijo rezultatov. To bi pomenilo tudi lepo popotnico za naslednjo domačo tekmo proti Rudarju, zato se bomo maksimalno potrudili doseči novo zmago," meni Brezovački.

Pokalni poraz

V prvenstvenih obračunih sta se moštvi med seboj v zadnjih štirih sezonah udarili trinajstkrat, boljši izkupiček pa ima Nafta, ki je zmagala šestkrat, Koper štirikrat, medtem ko so se tri tekme končale z delitvijo točk. V tej sezoni so se srečali že dvakrat, medtem ko je bila Nafta uspešnejša v prvenstvu z 2:0, pa je Koper slavil v Pokalu Hervis. Tekma na Obali se je po rednem delu sicer končala z izidom 1:1, Lendavčani pa niso uspeli vnovčiti igralca več po izključitvi Djukiča. Sledile so enajstmetrovke v katerih so bili srečnejši Koprčani, ki so zmagali s 4:3. Bo zaradi tega poraza v soboto motiv Nafte kaj večji? "Mislim, da bo to dodatna motivacija, da njim vrnemo za poraz v pokalu, kjer smo si zelo želeli uvrstitve v nadaljnjo tekmovanje. Žal so nas po enajstmetrovkah izločili, tako da se bomo v soboto tudi na ta račun skušali maščevati," pravi Brezovački.

Ne spreglejte